Últim dia del MOT a Girona: primeres vegades, amor restrictiu i amor més enllà de la parella
El VerMOT ha inaugurat l’últim dia del festival a Girona. A les dotze del matí Agnès Marquès, Glòria Gasch i Xavier Grasset Foraster s’han trobat amb la comissària a la Taverna d’El Foment per parlar de primeres vegades.
“Creieu que la primera vegada té alguna cosa d’acte fundacional?”, ha disparat Barderi als participants. Marquès ha admès que les primeres vegades són especials, “les recordem sempre” i ha afegit que la fan sentir jove i viva; Grasset ha observat que tenen quelcom d’iniciàtic, “et fan sentir que formes part del club”. Ara bé, Gasch ha reivindicat el valor de les últimes vegades, “són més bèsties”, diu, perquè tant poden ser fantàstiques com terribles. I Marquès s’hi ha sumat: “el més tràgic és quan no recordes l’últim cop que vas fer una cosa”.
Amor, autoestima i subversió: els pinyols del MOT de divendres
Karmele Jaio i Pol Guasch han estat els primers a posar més noms a l’amor aquest divendres amb la conversa ‘Amor i subversió’, que moderava Alicia G. Núñez.
La poeta i artista sonora i visual Alicia García Núñez ha començat la conversa felicitant els seus interlocutors perquè avui, dia mundial de la poesia, els tres convidats són poetes. Tot seguit, Núñez ha preparat el terreny: “ja no estem determinades per un amor romàntic i heteropatriarcal com si fos un mandat i un destí ineludible”. Ara bé, continuem preguntant-nos com podem sortir de l’heteronorma, el binarisme i les convencions socials per explorar noves formes relacionals.
L’amor, les relacions i la pèrdua: protagonistes del primer dia del MOT
Avui arrenca l’onzena edició del MOT. Enguany el festival ha començat a Girona, on s’hi estarà fins dissabte.
L’espai de la Biblioteca Carles Rahola destinat al festival era ple de gom a gom per acollir les dues converses de la jornada: ‘Maggie O’Farrell i l’amor’, amb l’escriptora irlandesa i la comissària Montse Barderi, i ‘Amor i dolor’, amb Marta Orriols i Luis García Montero, moderats per Mita Casacuberta.
L’11a edició del festival MOT ha començat a Girona
Les converses amb els autors i autores del MOT, principals propostes del festival, tindran lloc el dijous 20, divendres 21 i dissabte 22 a la Biblioteca Carles Rahola.
L’amor en totes les seves formes centra l’onzena edició del festival MOT
Amb el lema “Més noms per a l’amor”, el MOT 2025 explora l’amor i les relacions sexoafectives des d’una perspectiva oberta. El programa, comissariat per l’escriptora, filòsofa i especialista en …
Alba Dalmau, Glòria Gasch i Xavier Grasset noves confirmacions al MOT 2025
El programa del MOT 2025 es va configurant. Aquests tres noms se sumen als anunciats fins ara amb la voluntat d’animar el públic a llegir-se les seves obres abans de participar a les converses del festival.
Amanda Michalopoulou, primer autora internacional confirmada al MOT 2025
Luis García Montero, Agnès Marquès, Empar Moliner, Maria Barbal, Pol Guasch i Clara Queraltó són les altres confirmacions.
L’estudi creatiu El Vol de Girona és el responsable de la imatge gràfica del MOT 2025. Per aquesta edició, i en la cerca de nous noms per l’amor.
L’amor, tema del MOT 2025
Amb el títol “Més noms per a l’amor”, la propera edició del festival MOT explorarà les relacions sexoafectives a través de la literatura sota el comissariat de l’escriptora Montse Barderi.
El MOT 2025 se celebrarà del 20 al 22 de març a Girona i del 27 al 29 de març a Olot.
El MOT posa el punt i final a la desena edició del festival amb més de 1.800 assistents
Sota el lema “Des de dins. La literatura i el jo”, el MOT 2024 ha girat al voltant de les diverses formes literàries del “jo”.
Enguany el MOT ha acollit dotze converses d’una quarantena d’autors tant nacionals com internacionals.
El MOT tanca la seva 10a edició amb tres converses sobre el jo exterior, la identitat i la dicotomia jo-nosaltres
Avui ha acabat el darrer dia del Festival MOT d’aquest 2024 després de tres converses sobre el jo exterior, la identitat i la dicotomia jo-nosaltres.
La moralitat i el nervi, al segon divendres del MOT
La moralitat i el nervi han centrat el segon divendres del MOT a la Biblioteca Carles Rahola de Girona. La primera conversa de la jornada, “El jo moral”, ha estat tranquil·la i captivadora a parts iguals. L’activitat ha reunit Monika Zgustova i Jordi Amat que, moderats pel filòleg i escriptor Joan Safont, han reflexionat al voltant de la literatura del jo i de la moralitat dels autors a l’hora d’escriure. La segona conversa ha girat al voltant del concepte “El jo social”, i ha comptat amb les intervencions de Gabriela Wiener i Anna Pazos, i del crític literari i comissari del MOT, Xavier Pla, qui ha moderat la conversa.
El MOT aterra a Girona posant el focus en les màscares del jo
El MOT aterra a Girona posant el focus en les màscares del jo. Avui hem donat el tret de sortida a la setmana gironina del MOT, última parada d’aquesta edició del festival.
L’escenari de les dues converses del dia, “El jo esclatat” i “El jo desdoblat” ha estat la Biblioteca Carles Rahola, on hem pogut sentir Enrique Vila-Matas primer i, després, Marta Segarra i Xènia Dyakonova.