El MOT es trasllada demà a Girona amb la presència destacada d’Enrique Vila-Matas, Éric Vuillard i Monika Zgustova

La desena edició del MOT reprèn demà a Girona el fil del seu programa, després de passar amb un gran èxit d’ocupació per Olot els passats 14, 15 i 16 de març. Centrat en l’eix temàtic vertebrador “Des de dins. La literatura i el jo”, el festival explorarà a través de múltiples veus i de diversos gèneres literaris com els autors posen el “jo” al centre de la seva reflexió per problematitzar la identitat.

PROGRAMACIÓ de Girona
El MOT 2024 de Girona tindrà lloc del 21 al 23 de març i acollirà diferents converses gratuïtes que es duran a terme a la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola. Daltra banda, eI Ver-MOT es desenvoluparà dins el Parc de la Guingueta de Fontajau, en un ambient més distès.

El dijous 21 de març a les 18 h, Enrique Vila-Matas serà l’encarregat d’obrir el festival amb la conversa “El jo esclatat”. L’escriptor, conduït per Anna Maria Iglesia, parlarà de la dissolució del jo i la recerca constant i lúdica de la identitat literària. A les 20h, continuarà la programació amb la conversa “El jo desdoblat”, entre Marta Segarra, una de les teòriques feministes més importants davui, i Xènia Dyakonova, poeta, traductora i crítica literària. Una conversa moderada per Cristina Masanés, que reflexionarà sobre el jo i el cos femení i, sobre com es construeix una identitat literària.


El divendres 22 de març s’encetarà la programació amb la conversa “El jo moral”, amb Monika Zgustova i Jordi Amat, i moderació de Joan Safont, els quals parlaran de pensar la literatura com un repte ètic, amb una clara dimensió de compromís moral. A les 20 h es completarà la programació de divendres amb la conversa “El jo social”, en la qual les narradores i periodistes, exploradores de les noves formes literàries
i artístiques, Gabriela Wiener i Anna Pazos, dialogaran sobre els orígens i el viatge, el cos i el desig, les formes de l’amor i del sexe, la bellesa i la lletjor acompanyades del comissari del festival Xavier Pla.

El ja tradicional Ver-MOT, taules rodones amb autors a l’hora del vermut, tindrà lloc dissabte 23 de març a les 12 h al parc de la Guingueta. La trobada girarà entorn la temàtica “El jo-ull”, a càrrec de Vicenç Altaió, Adrià Pujol i Blanca Llum Vidal, conduïts per Sebastià Portell. La conversa anirà precedida d’una lectura de textos dels autors del MOT a càrrec de Glòria Matas. La tarda de dissabte començarà a les 18 h amb la conversa “El jo al dia”, entre l’autora Júlia Bacardit i l’escriptor Jordi Puntí, fent una mirada al dietari com a gènere literari present en la literatura catalana contemporània. El programa del MOT a Girona finalitzarà a les 20 h amb l’escriptor i cineasta Éric Vuillard, acompanyat de
la periodista cultural Anna Guitart. La conversa “Del jo al nosaltres” clourà la desena edició del festival fent un repàs de l’obra de Vuillard i els temes que la dominen: la realitat i la ficció, el jo i el vosaltres, i allò que la història mostra i també el que aquesta amaga.