El Festival MOT 2023 arrenca demà a Girona sota el lema “Pànic. Literatura i por”

El Festival MOT 2023 s’estrena a Girona del 16 al 18 de març i continua la seva activitat a Olot el 23, 24 i 25 del mateix mes.

El programa de Girona inclou set converses literàries i el Ver-MOT.

Passaran per la capital gironina autors rellevants com Ariana Harcwiz, Camille Kouchner, Rosa Montero, Isaac Rosa i Massimo Carlotto, entre d’altres.

La novena edició del MOT, festival de literatura Girona-Olot, s’estrena demà a Girona. El festival, comissariat per l’escriptor i assagista Àlex Martín Escribà, acollirà fins a quaranta autors nacionals i internacionals que conversaran sobre la por des de diversos gèneres literaris. Sota el lema “Pànic. Literatura i por”, el festival planteja a través de múltiples veus i de diversos gèneres literaris, aprofundir i donar a conèixer les diferents cares d’aquesta emoció, una de les més paralitzants i traumàtiques que guien i condicionen inexorablement el comportament humà. “La literatura com a eina per apropar-nos a les nostres pors sense prendre mal”, en paraules del comissari.

PROGRAMACIÓ DE GIRONA

El MOT 2023 de Girona tindrà lloc del 16 al 18 de març i acollirà diferents converses gratuïtes que tindran lloc a la Biblioteca Carles Rahola i el Ver-MOT a l’esplanada de davant del local de Vista Alegre.

Dijous 16 de març a les 18.00 h, Ariana Harwicz, Dominique Manotti, Isaac Rosa i Míriam Cano seran els encarregats d’obrir el festival amb la conversa Ens enganyen. Aquest grup d’escriptors han denunciat des de diferents òptiques i perspectives aquelles pors als que ens manipulen o als que ens volen controlar. A les 20.00 h, continuarà el MOT 2023 amb la conversa No diguis res entre els autors Camille Kouchner, Alejandro Palomas que moderats per Sebastià Portell conversaran sobre les seves experiències traumàtiques i com van vèncer el silenci i la por en unes infanteses marcades pels abusos i l’assetjament. 

Divendres 17 de març sota el títol Com es dibuixa la por?“, dialogaran sobre com es fusiona la imatge i el text el duet format per Antonio Altarriba i Keko, moderats per Mery Cuesta. Una reflexió sobre la por, que no només s’escriu, sinó que també es dibuixa. Completarà la programació de divendres la conversa entre Muntsa Mimó i Rosa Montero, una de les escriptores més interessants sobre les diferents manifestacions de la por en una conversa que rep el nom Fugir de la realitat.

El Ver-MOT de Girona, dissabte 18 de març a les 11 hores, acollirà la lectura comentada del llibre “Demà tindrem sort”, biografia novel·lada de l’exili de Joan Pachecho. L’activitat serà a càrrec de Núria Cadenes, Fàtima Llambrich, Marc Pastor i Mayka Navarro.

La tarda dedissabtedonarà el tret de sortida a les 18.00 h amb la conserva Terror urbà i perifèric. Una conversa entre els escriptors Andreu Martín i Youssef El Maimouni, que moderats per Inés Mcpherson reflexionaran sobre la ciutat i les seves perifèries i les històries delictives que giren al voltant dels conflictes humans. Tancarà el programa de Girona la conversa entre el periodista Xavier Grasset i l’escriptor italià Massimo Carlotto anomenada La injustícia de la justícia, dissabte 18 de març a les 20.00 h. Un conversa que versarà sobre la prolífica obra de Carlotto, caracteritzada per ser novel·la negra amb un punt de vista polític i social.

El MOT 2023 reprendrà el seu programa d’activitats literàries els dies 23, 24 i 25 de març, aquest cop, a Olot.