Terror urbà i perifèric

Andreu Martín, Inés McPherson i Youssef El Maimouni

Terror urbà i perifèric

Dissabte 18 març - 18:00 h

Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Bona part de les trames dels escriptors Andreu Martín i Youssef El Maimouni transcorren a la ciutat i a les seves perifèries, amb històries delictives que giren al voltant dels conflictes humans, els tipus de violències, les venjances i les exploracions i tot tipus de maldats. Complicitats criminals urbanes que, sota el títol “Terror urbà” i moderats per Inés Mcpherson, pretenen explorar les principals pors que s’amaguen en aquestes geografies. 

Andreu Martín

(Barcelona, 1949). És novel·lista i guionista. Escriptor vocacional molts anys abans de començar a guanyar-se la vida com a escriptor professional, tot i que sempre ho ha estat. Li agrada dir que no és ni ha sigut mai un periodista que escrivia novel·les, ni un advocat que escrivia novel·les, ni un metge que escrivia novel·les, ni un ric que escrivia novel·les, sinó un escriptor que s’ha guanyat tota la vida escrivint novel·les.

Per exemple, Pròtesi, Bellíssimes Persones, Cabaret Pompeya, L’harem del Tibidabo, La favorita de l’Harem, Tots et recordaran, Ara direu que estic boig, com a petita mostra de novel·les per a adults que han rebut tota mena de premis; o, dirigides als joves, Zero a l’esquerra, Els caçadors de pumes, Au, emboliquem la troca, Els amos del Paradís, Tres desitjos o tota la saga de Flanagan, iniciada amb Jaume Ribera amb la ja mítica No demanis llobarro fora de temporada. I continua.”

 

Inés McPherson

(Barcelona, 1982). És llicenciada en Filosofia. Treballa al món editorial com a freelance i col·labora a La Vanguardia, on parla de llibres al suplement Culturas. És narradora oral, conductora de clubs de lectura i professora de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Ha publicat relats a diverses antologies, com Extraordinàries. Noves autores de l’insòlit (Males Herbes, 2020), Paper cremat. 10 contes per a 100 anys de Ray Bradbury  (Apostroph, 2020) o La ciutat invisible. Vuit relats ucrònics barcelonins (Sfabula Editorial, 2022), entre d’altres. També ha publicat dues novel·les, l’última amb l’editorial Spècula: Els fils del mar.

Youssef El Maimouni

(Ksar el Kebir, 1981). És escriptor. Al cap d’un mes de néixer la família es va instal·lar a Coma-ruga. Va estudiar Filologia Àrab i Mediació de conflictes. La seva carrera professional s’ha centrat en l’educació social en projectes per a joves. Actualment compagina l’escriptura amb direcció d’un espai juvenil al centre de Barcelona. Des del 2009 escriu una columna a la revista Masala. Va debutar el 2021 amb Quan les muntanyes caminen, la primera part d’una trilogia que aborda els conflictes històrics i socials entre la població de les dues ribes de l’estret de Gibraltar. Nadia salva a las rosas és la seva segona novel·la.

localització

On es realitza l'acte: Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola