No diguis res

Camille Kouchner, Alejandro Palomas i Sebastià Portell

No diguis res

Dijous 16 març - 20:00 h

Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Dir o no dir. Denunciar o no denunciar. Camille Kouchner i Alejandro Palomas conversaran amb Sebastià Portell sobre les seves experiències traumàtiques i com van vèncer el silenci i la por en unes infanteses marcades pels abusos i els assetjaments de tota mena. I, el més important, com la literatura els ha proporcionat tota una eina de redempció. Dos testimonis ben sincers que donen veu a moltes altres veus. 

 

Camille Kouchner

(París, 1975). És advocada i professora universitària de dret privat. La familia grande és el seu primer llibre, que es va convertir, el 2021, en el fenomen editorial de l’any i la publicació del qual va commocionar la societat francesa. La història d’una família que és una història universal i manifesta el poder de l’escriptura davant de l’omertà i l’absència de justícia. Arran de la seva publicació a França va sorgir el moviment #metooincest, que va omplir les xarxes socials de
milers de casos —segons una enquesta, el 10 % dels francesos diuen haver patit abusos sexuals per part d’un familiar quan eren menors— i es va aprovar una edat mínima de consentiment sexual.

Alejandro Palomas

(Barcelona, 1967). És llicenciat en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona i especialitzat en poesia pel New College de Califòrnia a San Francisco. És professor de tallers d’escriptura creativa i ha treballat com a traductor literari d’importants autors  i com a col·laborador a diversos mitjans de comunicació.

Tota aquesta activitat l’ha pogut alternar amb la seva feina d’escriptor i poeta, amb obres com Quiero: Poesía reunida (2018) i Una flor (2020). És autor de novel·les amb temàtica relacionada amb la incomunicació i dificultats familiars. Entre altres, ha publicat les novel·les El temps que ens uneix (2011) i, recentment, Un país amb el teu nom (2021).

El 2016 va rebre el Premi Joaquim Ruyra per Un fill (2015), la seqüela del qual, Un secret, es va publicar el 2019. L’exitosa trilogia d’Una mare (2014), Un gos (2016) i Un amor (2018. Premi Nadal 2018) retrata una família que ha enamorat milers de lectors. La seva obra ha estat portada al cinema i al teatre i s’ha traduït a més de vint llengües. 

Sebastià Portell

(Mallorca, 1992). És escriptor, escriu des de –i sobre– les fronteres textuals i vivencials. És autor de les novel·les Les altures (2022), Ariel i els cossos (2019) i El dia que va morir David Bowie (2016, Premi Time Out Barcelona al Creador de l’Any) i de diverses obres teatrals, com Transbord (2018) o Un torrent que era la mar (2013, Premi Ciutat de Badalona de Teatre). També ha tingut cura del volum biogràfic Antònia Vicens. Massa deutes amb les flors (2016) i d’Amors sense casa (2018), la primera antologia de poesia LGBTQ catalana. La seva obra ha estat traduïda al gallec, a l’italià i al castellà. Des del març del 2022, és el president de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

localització

On es realitza l'acte: Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola