Pròleg del MOT. Conversa ‘L’escriptura a la vinya’

Jordi Arnan, Pep Coll i Montserrat Serra

Pròleg del MOT. Conversa ‘L’escriptura a la vinya’

Divendres 11 març - 19:00 h

Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola

entrada
Entrada: Activitat gratuïta Cal agafar entrada
entrada
Retransmissió en directe aquí

Pròleg del MOT. Presentació del programa del MOT 2022.

La programació completa del festival es donarà a conèixer al Pròleg del MOT, una trobada amb les comissàries Maria Bohigas Sales i Roser Vernet Anguera. Coneixerem amb detall els autors, els moderadors i les converses, les novetats d’aquesta edició i les activitats complementàries al festival. També recomanarem els llibres imprescindibles de cada autor convidat perquè els lectors puguin gaudir de les converses amb més plenitud.

L’acte s’acompanyarà de la conversa ‘L’escriptura a la vinya’, entre Jordi Arnan i Pep Coll i conduïda per Montserrat Serra.

L’escriptura a la vinya
Conversa entre Jordi Arnan i Pep Coll i conduïda per Montserrat Serra
La trobada entre un pagès lector i un escriptor que planta una vinya. El vi i la literatura, una amistat de sempre que transita camins paral·lels fins que es trenen en el conreu.

Jordi Arnan

Jordi Arnan (Sant Sadurní d’Anoia, l’Alt Penedès, 1971). De família de pagesos parcers, i des de sempre ajudant el seu pare a la vinya, va estudiar Enginyeria Agrícola a Lleida. Amb vint-i-tres anys va fer la prestació social obligatòria al Departament d’Agricultura, va arrendar una finca agrícola i ja des del primer dia va posar-se a produir raïm de qualitat i a vendre’l a cellers de prestigi. L’any següent va començar a col·laborar amb Ramon Parera, pagès i amic, i el 2004 tots dos van inaugurar el Celler Pardas, amb la idea de fer els millors vins possibles amb una selecció dels millors raïms de les seves vinyes. Actualment cuiden unes setanta hectàrees de terra i elaboren unes noranta mil ampolles de vi del Penedès.

Pep Coll

Pep Coll (Pessonada, el Pallars Jussà, 1949) va estudiar Filosofia a la Universitat de Barcelona i ha treballat de professor de llengua i literatura catalana al llarg de més de trenta anys a l’IES Màrius Torres de Lleida. Ha conreat diversos gèneres narratius, com els reculls de llegendes Muntanyes maleïdes (1993) i Llegendes d’arreu de Catalunya (2012), i obres de literatura juvenil, com Què farem, què direm? (1992) i L’habitació de ma germana (2008). Pel que fa a la novel·la, destaquem La mula vella (1989), El segle de la llum (1997), L’abominable crim de l’Alsina Graells (1999), El salvatge dels Pirineus (Premi Sant Joan 2005), Les senyoretes de Lourdes (Premi Sant Jordi 2007) i Dos taüts negres i dos de blancs (2013), una matança novel·lada guanyadora de cinc premis (Crexells, de la Crítica, Setè Cel, Amat-Piniella i Prix du Livre Pyrénéen). Després de viatjar al món de la saviesa antiga amb Al mateix riu d’Heràclit (2018), ha retornat als Pirineus amb L’any que va caure la roca (2020), una mirada peculiar sobre els anys de l’anomenada transició política vista des del món rural. Les seves obres s’han traduït al castellà, al francès, a l’italià i a l’eusquera.

Montserrat Serra

Montserrat Serra (Alella, el Maresme, 1969) és periodista cultural, vinícola i editora fundadora de Vibop Edicions. Escriu habitualment al diari VilaWeb. Ha estat redactora de cultura del setmanari d’informació El Temps (1991-1996); guionista del programa “Avisa’ns quan arribi el 2000”, del Canal 33 (1998-1999), amb Jordi Beltran i Albert Vinyoli; redactora del programa “Temps era temps”, de TV3, dirigit per Àngel Casas (2000); redactora de tretze programes documentals per a la productora Mediapro dins les sèries El meu avi i Noms (2000-2004), i responsable del canal Lletres del diari VilaWeb del 2005 al 2013. Ha dirigit els documentals J. A. Coderch de Sentmenat i Català Roca: la memòria en instantànies per a betevé. Des del 2013 és periodista freelance. El 2008 funda la revista Papers de Vi, que edita l’Associació Cultural Revista Alella. El 2017 funda Vibop Edicions i comença a publicar els primers volums el març del 2018 amb la col·lecció “Envinats”, que vincula el vi amb les arts i la creació.

 

localització

On es realitza l'acte: Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola