MOT INS

EL MOT ALS INSTITUTS

El MOT INS ofereix unes jornades d’experiències literàries a joves de secundària i batxillerat basades en xerrades i tallers de creació i experimentació.

PER QUÈ FEM EL MOT INS?

  • Per acostar la literatura i la creació als joves de secundària des de propostes vivencials que l’allunyen de l’obligatorietat de l’aula.
  • Per oferir experiències creatives per a joves en espais culturals de la ciutat.
  • Per promoure la socialització entre joves de diversos centres al voltant de la literatura.

Durant l’adolescència, la lectura i la literatura sovint van lligades a les hores lectives, amb poques experiències literàries en temps de lleure i socialització. El MOT INS té per objectiu pal·liar aquesta mancança i mostrar altres maneres de viure la literatura.

El MOT INS 2024 reflexionarà sobre la literatura i el jo: posar-se davant del mirall i escriure sobre un mateix, des de dins, també és una bona manera de conèixer l’altre.

Començarà amb una jornada als centres educatius, en què es demanarà als joves que reflexionin sobre el seu paisatge interior. A partir d’aquestes creacions, el dia principal del MOT INS, la il·lustradora Clara Nubiola crearà ill·lustracions a partir del seu propi paisatge del jo.

Posteriorment, tots els alumnes podran participar en dos dels tallers proposats a la seva ciutat.

EL MOT INS EN FOTOS