MOT INS Olot

Dins d’un text qualsevol hi podem trobar el germen per generar-ne un altre. El so de l’aigua també serveix per estructurar una frase. I el vol d’una mosca ens pot indicar en quin ordre llegir les paraules. Amb aquesta experiència d’iniciació a l’escriptura poètica, es busca generar poemes a partir del buidatge d’altres i afrontar la por al full en blanc a través del joc col·lectiu.

A cura d’Alejandro Santaflorentina, poeta, dramaturg i mediador cultural

Un taller per descobrir el poder (no) creatiu del Xat GPT3. Per interactuar-hi des d’una òptica escènica, jugant amb el cos i la paraula, amb el benefici de la intel·ligència artificial i les (im)possibilitats que ofereix. Podrà el xat acabar substituint l’artista creador i desterrant per sempre més l’ofici del dramaturg? Durant el taller es duran a terme diverses pràctiques d’improvisació, performance i creació amb interacció amb el Xat, en un grup on totes les participants seran part activa de la proposta.

A cura de Maria Jover i Gerard Franch, actor i actriu

 

La màscara implica dualitat, uneix les profunditats interiors i la realitat exterior: amaga i revela, enganya i transforma, protegeix i despulla.

Prenent com a punt de partida diferents fragments literaris, es donen forma als personatges descrits en els textos creant màscares amb fang. Les peces de ceràmica es poden llegir de la mateixa manera que interpretem un escrit. Com donar forma a una persona insolent? Quina textura té el rostre d’algú amorós? La capacitat expressiva del fang ens sorprendrà.Jugarem a modelar personatges i encarnar-los des de dins la màscara de fang.

Martina Rogers, artista visual

 

Els humans som curiosos i des de sempre ens ha interessat saber més coses de la vida de les persones il·lustres. Documentals de gent del món de la política, el cinema o la música s’han escrit o filmat des de fa molts anys, i ara també ens volen explicar la seva història esportistes o influencers. Però realment ens expliquen com son? En una obra artística hi podem veure alguna cosa de la vida de l’autor/a? Realitat i ficció, son dues coses tan diferenciades? Provem d’autoexplicar-nos i colem alguna mentida? juguem, des de dins!

A cura d’Agnès Cabezas, realitzadora audiovisual

 

“Qui ets? Què fa que tu siguis tu i no una altra persona? Ets el teu cos, la teva família, els teus records, el lloc on has nascut? O ets com et veuen els altres?

I com expliques qui ets? Amb la teva roba? Amb la teva imatge a xarxes? Amb el que dius? Amb el que no dius? O potser amb el que crees?

Fent-nos bones preguntes i jugant amb paraules i imatges, mirarem endins per explicar-nos davant del món i per adonar-nos que som una obra d’art digna de ser exposada.”

A cura d’Àgata Losantos, editora i mediadora literària

Sortim al carrer. Fugim dels llocs turístics, dels espais previsibles, dels llocs de sempre. Ens parem ara i aquí. És un mur de formigó, és una cantonada estranya, és una plaça lletja, és el meu lloc preferit. Dibuixarem, però no cal que ho facis bé. Escriurem, però no cal preocupar-se. Aquest taller va de perdre’s i tornar-se a trobar, de paisatges de dintre i paisatges de fora. Bolígraf, paper i cames.

A cura de Clara Nubiola, il·lustradora

En aquest taller aprendrem a dir coses sense acabar-les de dir fent ús de les insinuacions, dels suggeriments, dels detalls que ens envolten i d’allò que mostren o bé amaguen els nostres sentits. Unes imatges ens serviran per trencar la por de la pàgina en blanc i per trobar les paraules que ens neixen de ben endins per autodefinir-nos i per explicar la realitat, que no ha de ser la universal, simplement la nostra.

A cura de Jenni Rodà, correctora, professora d’escriptura i escriptora

Pot un petit recull de pàgines parlar de qui sóc? En aquest taller descobrirem el camp de l’autoedició. Com ens veiem a nosaltres mateixes? Pot el meu subconscient fer-me aparèixer parts de mi que desconeixia? A partir de tècniques creatives com l’escriptura automàtica o el collage, revisarem la nostra línia de vida d’una forma original, revisant aquells moments que han estat importants i transformant-los en una paraula, una textura, una imatge o un so. Un recull de records que estan dins teu i que es convertiran en un fanzine.

A cura de Maria Soler, artista i mediadora cultural.

 

 

Llenguatge corporal, parlar sense paraules, escoltar dins teu, expressar des del cos, explorar possibilitats sinergies entre cos i ment. Despertarem el cos com a instrument essencial per explorar la comunicació des de dins, i descobrir que des del cos i el seu moviment intern i extern també pots comunicar.

És viure una aventura furgant en els sentits racionals i irracionals; intuïció, instint. És inventar, proposar i respondre sense preparació com a joc improvisat.

A cura d’Eva Durban, ballarina i coreògrafa

Les corrandes són un joc. Són l’oportunitat de jugar amb les paraules, amb les idees i, sobretot, la possibilitat d’adaptar-les al moment. Les corrandes són poesia festiva, subtil, transgressora o directa. Només depèn de tu (i, es clar, una mica de pràctica).

A cura de Guillem Ballaz, músic multiinstrumentista