MOT INS Olot

Quan llegim literatura relacionada amb la “por”, tots els nostres sentits estan particularment alerta. Com seria, llavors, la banda sonora d’un conte o d’una novel·la d’aquest gènere? Ens endinsarem en aquest món, primer experimentant amb sons naturals, mecànics… i després amb la mateixa música. Acabarem creant el nostre relat negre acompanyat d’un violoncel.

Crits, passos que ressonen, ritmes incessants, vents, notes repetitives, respiració ràpida o lenta, la gola s’asseca… Tanquem llums.

Eva Curto, violoncel·lista i professora

Lloc: sala El Torín

La por és un sentiment bàsic de la humanitat, per això la literatura i el cinema de terror són un gènere molt popular que ens fascina tant com ens espanta!

En aquest taller veurem què és el que ens fa por i de quina manera les persones creadores aconsegueixen espantar-nos, per després posar-ho en pràctica. T’atreveixes a gravar un microrelat audiovisual sobre alguna por d’avui dia? Serà terroríficament divertit!

Agnès Cabezas, realitzadora audiovisual

Lloc: Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Tens por de dibuixar? Sents pànic per dir el que penses? Vine a aquest taller, on ens riurem de les nostres pors i les farem servir per crear vinyetes d’humor gràfic. Utilitzant recursos creatius, a través de la ironia i l’humor arribarem a fer una vinyeta original i genuïna. Vine sense por!

Jordi Jiménez, La Perra Laika, ninotaire

Lloc: Espai pedagògic del Museu de la Garrotxa

No ens interessa la teva originalitat. No ens importa que “sàpigues” escriure. El món és ple de paraules i de coses que s’han dit. I si la poesia no té a veure amb fer? I si hi ha bellesa en la destrucció del que ja existeix? Viurem l’escriptura com un ritual col·lectiu i els textos que en sorgeixin seran de tots o de ningú.

Alejandro Santaflorentina, poeta, dramaturg i mediador cultural

Lloc: Can Trincheria

Partint d’una situació inspirada en un joc de rol com a detonant, i mitjançant l’ambientació amb fitxes de personatges i daus, crearem un microrelat de fantasia. Una activitat de creació immersiva on el rol del grup de jugadors i personatges hi tindrà un paper cabdal.

Josep Masanas, informàtic, professor i escriptor

Lloc: Espai Cràter

En aquest taller experimentarem amb les paraules, i amb totes les possibilitats poètiques que aquestes ens ofereixen, per elaborar textos breus que tinguin com a finalitat despertar-nos una sèrie de sensacions eròtiques. Usarem els colors, els sabors, els gustos, les olors, les textures… i amb una dosi de tendresa, elegància i creativitat deixarem volar la nostra imaginació.

Jenni Rodà, correctora, periodista i escriptora

Neus Verdaguer, mestra i educadora social

Lloc: L’Ideal, Oficina Jove de la Garrotxa

Un passeig per indrets d’Olot significatius, amb sorprenents associacions literàries subjectives.

Candido Sempere, professor

Punt de sortida: Cementiri d’Olot

Un taller teatral on a través de l’expressió corporal i la dramatúrgia posarem en escena les principals pors de l’ésser humà. La pràctica es farà a partir del teatre-imatge i la improvisació.

Ruth Castell Casals, actriu i pedagoga teatral.

Lloc: per definir

L’activista David Fernàndez ens guiarà pels camins de la poesia més revolucionària. Pas a pas, solc a solc, vers a vers. Poesia per dir-nos-ho tot encara. Mil preguntes per a cada història.

David Fernández, activita i poeta

Lloc: Museu de la Garrotxa davant l’obra “La Càrrega”, de Ramon Casas

El MOT INS a Olot finalitzarà a les 13 h, a la Sala Torín, amb una trobada conjunta dinamitzada pel Centre de Recursos Pedagògics (CRP) de la Garrotxa

Acte d’obertura del MOT INS, a càrrec de Meritxell Yanes, conductora de l’acte, i amb la intervenció de l’escriptora Lolita Bosch i la il·lustradora Alba Marina.