MOT INS Olot

A càrrec d’Àgata Losantos

Si haguéssiu de muntar un festival de literatura i creació per a joves, com seria? En aquest taller cooperatiu els alumnes tindran un primer tastet del món de la gestió cultural. El procés de treball abordarà les diferents fases i àrees que requereix muntar un festival de literatura, des de la mateixa conceptualització fins a elements com la comunicació o el pressupost. Les idees i activitats sorgides en aquest taller a tots els centres es compartiran durant la cloenda del MOT INS i serviran per fer créixer la implicació del festival MOT amb els lectors més joves. A càrrec de l’especialista en foment lector i coordinadora del MOT INS Àgata Losantos.

Conversa amb Èlia Espinosa, Irene Gómez Diéguez i Laia Viñas conduïda per Lluís Ruiz

Lluís Ruiz, especialista en divulgació literària i llibreter, conduirà una conversa entre Laia Viñas, Èlia Espinosa i Irene Gómez Diéguez, tres autores de novel·la i poesia que encara no han fet 25 anys. Parlaran de la vocació creativa durant l’adolescència i més enllà: què en fem, de la necessitat de crear? Com ho canalitzem? Com perseverem?

Taller amb Jenni Rodà i Neus Verdaguer

Experimentarem com transmetre sensacions eròtiques amb llenguatge poètic, amb les autores Jenni Rodà i Neus Verdaguer.

Taller amb Càndid Sempere

Un passeig per indrets d’Olot significatius, amb sorprenents associacions literàries subjectives.

Taller amb Salvador Gonzàlez Toll

L’atzar i el joc com a punt de partida per crear històries, amb Salvador Gonzàlez Toll.

 

Taller amb Servand Solanilla

L’espai públic és el lloc ideal per barrejar disciplines i fer anar el cervell; el terra del Firal esdevindrà una pàgina en blanc on escriure micropoemes que abordin el tema de la ruralitat.

 

Taller amb Jordi Casals

Construïm microrelats a càrrec de l’escriptor Jordi Casals amb les tècniques creatives pròpies de la ciència-ficció.

Taller amb David Fernàndez

L’activista David Fernàndez ens guiarà pels camins de la poesia més revolucionària. Pas a pas, solc a solc, vers a vers. Poesia per dir-nos-ho tot encara. Mil preguntes per a cada història.

Taller amb Esteve Holgado

Us atreviu a posar-vos a la pell dels protagonistes de George Orwell, Víctor Català, García Lorca o Isabel Allende? Taller d’expressió corporal amb el professor d’El Galliner Esteve Holgado.

 

Taller amb Ramon Bartrina

Arrencar una pàgina d’un llibre? Escriure un nou poema d’un poema existent? Deconstruïm poemes per acabar creant nous textos amb una essència creativa, surrealista i sensorial diferent. Amb el poeta i editor Ramon Bartrina.

 

Taller amb Eva Curto

La música també transmet paraules i emocions si la sabem escoltar bé. A través d’aquest taller musical descobrirem on s’amaga el mot en diferents estils de música i formacions, però també què ens volen dir alguns compositors amb la seva música. Amb la violoncel·lista Eva Curto.

Taller amb Lucas Ramada Prieto

Lucas Ramada Prieto, expert en ficció digital, ens convida a jugar en un entorn rural digital tot preguntant-nos per què juguem com juguem.

 

Taller amb Helena Aguilar

Recuperem un vell costum anglès i creem una joia que conté un micropaisatge.

Taller amb Artistas Salchichas

Els Artistas Salchichas ens converteixen en pancartes poètiques en una sessió de manicura compartida.

Trobada final amb tots els alumnes participants per tal de valorar la jornada i compartir les experiències viscudes.