MOT INS Girona

Què és la poesia? Es pot considerar poesia un gest o una imatge?

La poesia per a mi és un acte reivindicatiu, és una voluntat de capgirar la realitat i transformar-la. No només amb les paraules, també es pot fer poesia amb els actes.

Durant aquest taller explorarem la poètica que s’amaga en les coses més senzilles i com podem fer poesia des d’un espai col·laboratiu i amb el cos com a context.

Azucena Momo, creadora multidisciplinar en els àmbits de poesia i dansa

Lloc: sala juvenil de la Biblioteca Carles Rahola

Quan llegim literatura relacionada amb la “por”, tots els nostres sentits estan particularment alerta. Com seria, llavors, la banda sonora d’un conte o d’una novel·la d’aquest gènere? Ens endinsarem en aquest món, primer experimentant amb sons naturals, mecànics… i després amb la mateixa música. Acabarem creant el nostre relat negre acompanyat d’un violoncel.

Crits, passos que ressonen, ritmes incessants, vents, notes repetitives, respiració ràpida o lenta, la gola s’asseca… Tanquem llums.

Eva Curto, violoncel·lista i professora

Lloc: Auditori de la Biblioteca Carles Rahola

La por és un sentiment bàsic de la humanitat, per això la literatura i el cinema de terror són un gènere molt popular que ens fascina tant com ens espanta!

En aquest taller veurem què és el que ens fa por i de quina manera les persones creadores aconsegueixen espantar-nos, per després posar-ho en pràctica. T’atreveixes a gravar un microrelat audiovisual sobre alguna por d’avui dia? Serà terroríficament divertit!

Agnès Cabezas, realitzadora audiovisual

Lloc: Auditori petit de la Biblioteca Carles Rahola

Tens por de dibuixar? Sents pànic per dir el que penses? Vine a aquest taller, on ens riurem de les nostres pors i les farem servir per crear vinyetes d’humor gràfic. Utilitzant recursos creatius, a través de la ironia i l’humor arribarem a fer una vinyeta original i genuïna. Vine sense por!

Jordi Jiménez, La Perra Laika, ninotaire

Lloc: Aula d’informàtica de la Biblioteca Carles Rahola

No ens interessa la teva originalitat. No ens importa que “sàpigues” escriure. El món és ple de paraules i de coses que s’han dit. I si la poesia no té a veure amb fer? I si hi ha bellesa en la destrucció del que ja existeix? Viurem l’escriptura com un ritual col·lectiu i els textos que en sorgeixin seran de tots o de ningú.

Alejandro Santaflorentina, poeta, dramaturg i mediador cultural

Lloc: Aula de formació de la primera planta, de la Biblioteca Carles Rahola

En aquest taller experimentarem amb les paraules, i amb totes les possibilitats poètiques que aquestes ens ofereixen, per elaborar textos breus que tinguin com a finalitat despertar-nos una sèrie de sensacions eròtiques. Usarem els colors, els sabors, els gustos, les olors, les textures… i amb una dosi de tendresa, elegància i creativitat deixarem volar la nostra imaginació.

Jenni Rodà, correctora, periodista i escriptora

Lloc: Sala d’arts de la primera planta , Biblioteca Carles Rahola

A càrrec de Meritxell Yanes, conductora de l’acte, i amb la intervenció de l’escriptora Lolita Bosch i la il·lustradora Alba Marina.