MOT INS Girona

Dins d’un text qualsevol hi podem trobar el germen per generar-ne un altre. El so de l’aigua també serveix per estructurar una frase. I el vol d’una mosca ens pot indicar en quin ordre llegir les paraules. Amb aquesta experiència d’iniciació a l’escriptura poètica, es busca generar poemes a partir del buidatge d’altres i afrontar la por al full en blanc a través del joc col·lectiu.

A cura d’Alejandro Santaflorentina, poeta, dramaturg i mediador cultural

Lloc: Biblioteca Carles Rahola

 

Un taller per descobrir el poder (no) creatiu del Xat GPT3. Per interactuar-hi des d’una òptica escènica, jugant amb el cos i la paraula, amb el benefici de la intel·ligència artificial i les (im)possibilitats que ofereix. Podrà el xat acabar substituint l’artista creador i desterrant per sempre més l’ofici del dramaturg? Durant el taller es duran a terme diverses pràctiques d’improvisació, performance i creació amb interacció amb el Xat, en un grup on totes les participants seran part activa de la proposta.

A cura de Maria Jover (Berenguera), actriu i cantant

Lloc: Biblioteca Carles Rahola

La màscara implica dualitat, uneix les profunditats interiors i la realitat exterior: amaga i revela, enganya i transforma, protegeix i despulla.

Prenent com a punt de partida diferents fragments literaris, es donen forma als personatges descrits en els textos creant màscares amb fang. Les peces de ceràmica es poden llegir de la mateixa manera que interpretem un escrit. Com donar forma a una persona insolent? Quina textura té el rostre d’algú amorós? La capacitat expressiva del fang ens sorprendrà.Jugarem a modelar personatges i encarnar-los des de dins la màscara de fang.

Martina Rogers, artista visual

Els humans som curiosos i des de sempre ens ha interessat saber més coses de la vida de les persones il·lustres. Documentals de gent del món de la política, el cinema o la música s’han escrit o filmat des de fa molts anys, i ara també ens volen explicar la seva història esportistes o influencers. Però realment ens expliquen com son? En una obra artística hi podem veure alguna cosa de la vida de l’autor/a? Realitat i ficció, son dues coses tan diferenciades? Provem d’autoexplicar-nos i colem alguna mentida? juguem, des de dins!

A cura d’Agnès Cabezas, realitzadora audiovisual

Lloc: Biblioteca Carles Rahola

“Qui ets? Què fa que tu siguis tu i no una altra persona? Ets el teu cos, la teva família, els teus records, el lloc on has nascut? O ets com et veuen els altres?

I com expliques qui ets? Amb la teva roba? Amb la teva imatge a xarxes? Amb el que dius? Amb el que no dius? O potser amb el que crees?

Fent-nos bones preguntes i jugant amb paraules i imatges, mirarem endins per explicar-nos davant del món i per adonar-nos que som una obra d’art digna de ser exposada.”

A cura d’Àgata Losantos, editora i mediadora literària

Lloc: Biblioteca Carles Rahola

 

Sortim al carrer. Fugim dels llocs turístics, dels espais previsibles, dels llocs de sempre. Ens parem ara i aquí. És un mur de formigó, és una cantonada estranya, és una plaça lletja, és el meu lloc preferit. Dibuixarem, però no cal que ho facis bé. Escriurem, però no cal preocupar-se. Aquest taller va de perdre’s i tornar-se a trobar, de paisatges de dintre i paisatges de fora. Bolígraf, paper i cames.

A cura de Clara Nubiola, il·lustradora

Extereior de la Biblioteca Carles Rahola