Valoració més que positiva del MOT INS que s’ha celebrat per primer cop a Girona i per segona vegada a Olot. Més de dos-cents alumnes d’ESO i Batxillerat de les dues ciutats han participat dels tallers literaris i han assistit a les converses que s’han celebrat amb motiu del MOT INS, del 3 al 5 de març a Girona i del 9 al 12 de març a Olot. L’objectiu del MOT INS ha estat proporcionar experiències lectores interessants, que allunyessin la literatura de l’obligatorietat de les aules.
L’objectiu, segons es desprèn de les valoracions s’ha aconseguit. “M’esperava que seria una cosa molt més avorrida i vaig marxar d’allà molt content i amb ganes d’haver pogut fer tots els tallers”, explica en Víctor, un dels alumnes de l’Institut Carles Rahola de Girona. La Júlia, alumna del mateix centre coincideix amb ell: “Esperava tallers no tan pràctics. Pensava que seria més llegir i escriure i, en canvi, han estat molt interessants. Em van fer veure que la literatura no és només llegir o escriure un poema”.
Pels professors l’experiència també ha estat molt satisfactòria. La Cristina Juher, de l’institut Jaume Vicenç Vives de Girona, explica que “ha estat una alenada d’aire fresc importantíssima. El MOT ens ha permès la possibilitat de relacionar-nos amb els centres escolars i posar en pràctica que som una ciutat literària, una ciutat cultural”.
A Olot, la valoració entre els participants va en la mateixa línia que la gironina. “Ens va agradar molt que un festival literari pogués ser tan divertit i tan entretingut”, comentava l’Oriol, de l’Escola Pia, a la sessió de cloenda. L’Aina, de l’Institut-Escola de Besalú, també destacava que “totes les activitats ens van agradar molt, especialment la de pintar amb les paraules”. El MOT INS dona pas al MOT que comença demà dijous a La Mercè de Girona.