Com serà el MOT 2021?

Festival MOT 2019. Foto: Martí Albesa.

El festival MOT comença el proper dijous 18 de març a Girona i ho farà amb alguns canvis respecte a les anteriors edicions per tal d’adaptar-se a les mesures de prevenció de la COVID-19.

El primer canvi afectarà a la seu del festival a Girona. Es deixa temporalment la Biblioteca Carles Rahola que ha acollit el festival als últims anys per traslladar-se a l’auditori de La Mercè, on tindran lloc les converses amb els autors. A Olot les converses tindran lloc a la sala El Torín, l’escenari habitual del festival. Una altra novetat és que aquest any el festival es podrà seguir presencialment a Girona i a Olot però també virtualment en directe des de casa a través del Youtube.

Si es vol venir de manera presencial, cal descarregar-se una entrada gratuïta per a cadascuna de les converses, per tal de controlar l’aforament. Cada persona només pot agafar dues entrades per a una mateixa conversa i ho pot fer fins a dues hores abans que s’iniciï la conversa. Com que l’aforament és més reduït, si algú agafa una entrada i després s’adona que no la podrà utilitzar pot retornar-la perquè es posi a disposició d’altres usuaris. Cal escriure a infoentrades@ajgirona.cat per les entrades de Girona i a biblioteca@olot.cat per les entrades d’Olot.

Les portes de les sales on es faran les converses s’obriran 15 minuts abans de l’inici de les xerrades. És recomanable arribar amb antelació per no col·lapsar els accessos. Tothom qui hi assisteixi ha de portar físicament l’entrada, ja sigui impresa o bé a la pantalla del mòbil. Les cadires no estan numerades. En finalitzar la conversa tothom haurà de sortir per desinfectar l’espai, encara que tingui entrades per la conversa següent. Llavors ja es tornarà a entrar.

Per accedir a les sales és obligatori l’ús de mascareta i a les entrades hi haurà gel hidroalcohòlic disponible per a tothom. Les cadires estaran col·locades respectant la distància de seguretat.

El que sí que es mantindrà serà la zona de llibreria i la possibilitat que els autors del festival dediquin alguns exemplars dels seus llibres. Hi haurà un espai habilitat, amb les distàncies de seguretat oportunes.