On és el centre del món?

Xuan Bello, Olga Novo (v) i Eva Vàzquez

On és el centre del món?

Dijous 24 març - 18:00 h

Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola

Presència Virtual
(v) Hi participarà virtualment.
entrada
Entrada: Activitat gratuïta Cal agafar entrada
entrada
Retransmissió en directe aquí

Vivim uns temps en què l’acceleració arrasa allò que ja no coneix ni comprèn. Però hi ha veus amb ritmes i llengua clara que ens fan saber que tot pot girar al voltant d’un centre on arrelem i des d’on dialoguem amb el món sencer. D’aquest diàleg possible en parlaran dos poetes: una de gallega i un d’asturià.

Xuan Bello

Xuan Bello (Paniceiros, 1965) és un escriptor en llengua asturiana. Com a poeta ha publicat una desena de llibres reunits en dues antologies de poesia que, en edició bilingüe asturià-castellà, es van publicar amb els títols La vida perdida (1999) i Ambos mundos (2010). Com a narrador ha plasmat el testimoni en una vintena de llibres, a través de l’assaig, la faula, el conte i la prosa lírica, d’una societat que desapareix mentre es va perdent la seva llengua. Historia universal de Paniceiros (2002), La nieve y otros complementos circunstanciales (2007) i Unas poucas cousas guapas (2010), traduïts entre altres llengües al castellà i al català, configuren un relat viu d’una lluita, individual i col·lectiva, per sobreviure.

Olga Novo

Olga Novo (Vilarmao, 1975). És llicenciada en Filologia Gallega per la Universitat de Santiago de Compostel·la. És professora de llengua gallega i literatura a l’Institut d’Educació Secundària Eduardo Blanco Amor, a Ourense. Ha publicat els poemaris A teta sobre o sol (1996), Nós nus (1997) i A cousa vermella (2004). Ha col·laborat a les revistes Ólisbos, Animal, Unión Libre i Valdeleite. Va guanyar el Premi Nacional de Poesia 2020 per la seva obra Feliz idade.

Eva Vàzquez

Eva Vàzquez (Girona, 1968) és llicenciada en Història de l’Art i periodista cultural al diari El Punt Avui, on s’ocupa preferentment de temes relacionats amb l’art i la literatura. Ha comissariat exposicions que aborden la revisió històrica de l’art del segle xx a Girona i ha escrit en catàlegs monogràfics diversos, incloent-hi un volum sobre la ceràmica de Claudi Casanovas. Amb el fotògraf Josep M. Oliveras va publicar, el 2015, El quadern de fil, sobre l’herència material i immaterial de la fàbrica Coma Cros de Salt, a més del llibre de bibliòfil Les ales al vidre. Col·labora a El Temps de les Arts i a la Revista de Girona, i forma part del professorat de l’Aula d’Escriptura de La Mercè.

localització

On es realitza l'acte: Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola