Muntanyes regalades

Paolo Cognetti i David Guzman

Muntanyes regalades

Dissabte 26 març - 20:00 h

Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola

entrada
Entrada: Activitat gratuïta Cal agafar entrada
entrada
Retransmissió en directe aquí
traducció
Traducció: Hi haurà servei de traducció simultània italià-català.

Com establim la relació amb la natura des de la cultura? Ens en parla un autor que ha esdevingut un referent, des de la reflexió i l’experiència pròpia. La seva obra tracta de la solitud dels grans espais com a sinònim de llibertat i de la muntanya més enllà de la condició de refugi, com a lloc on reaprendre a pensar-nos.

Paolo Cognetti

Paolo Cognetti (Milà, 1978) ha treballat com a documentalista i ha estat durant molt de temps un enamorat de l’Amèrica del Nord, especialment de Nova York. Allà va passar-hi temporades abans d’anar-se’n a viure, als trenta anys, a un poble dels Alps italians. Ara resideix entre la ciutat natal i la muntanya, des d’on escriu.

Ha publicat llibres de contes i assaigs sobre escriptura. En llengua espanyola s’ha traduït el seu diari de la vida muntanyenca El noi silvestre, la guia Nova York és una finestra sense cortines i la novel·la Les vuit muntanyes. Aquesta ha estat publicada a trenta-nou països amb gran èxit per part de la crítica i els lectors, i ha estat guardonada amb el Premi Strega, el Prix Médicis Étranger i l’English Pen Translate Award. La seva darrera novel·la és La felicitat del llop.

David Guzman

Llicenciat en Periodisme i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, exerceix el periodisme cultural especialitzat en literatura i en música. A Catalunya Ràdio dirigeix i presenta el programa de literatura “Ciutat Maragda” i el monogràfic musical “Viva l’Italia”, i a iCat, “L’irradiador”. A la televisió ha conduït el programa literari “Rius de tinta”, a betevé, on també ha dirigit “Qwerty”, i ha participat com a prescriptor i presentador als programes “Àrtic” i “Terrícoles”. Ha estat subdirector de “L’illa del tresor” (Canal 33), ha format part de l’equip de “La R-pública” (COM-Ràdio) i d’“El cafè de la República” (Catalunya Ràdio), amb Joan Barril, i ha col·laborat en espais com “Catalunya vespre”, “Estat de Gràcia” i “El suplement”. En premsa ha escrit en capçaleres com La Vanguardia, El País, El Periódico i el digital Núvol. Condueix xerrades sobre literatura i música i és professor del màster en Edició de la UAB i del postgrau de Prescripció Lectora de la UB. Ha estat coautor, entre d’altres, dels llibres Breve historia del leer, amb Charles Van Doren, i El fin de una época, amb Iñaki Gabilondo.

localització

On es realitza l'acte: Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola