Muntanyes regalades
Paolo Cognetti i David Guzman
Muntanyes regalades
Dissabte 26 març - 20:00 h
Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola
Com establim la relació amb la natura des de la cultura? Ens en parla un autor que ha esdevingut un referent, des de la reflexió i l’experiència pròpia. La seva obra tracta de la solitud dels grans espais com a sinònim de llibertat i de la muntanya més enllà de la condició de refugi, com a lloc on reaprendre a pensar-nos.
Paolo Cognetti
Paolo Cognetti (Milà, 1978) ha treballat com a documentalista i ha estat durant molt de temps un enamorat de l’Amèrica del Nord, especialment de Nova York. Allà va passar-hi temporades abans d’anar-se’n a viure, als trenta anys, a un poble dels Alps italians. Ara resideix entre la ciutat natal i la muntanya, des d’on escriu.
Ha publicat llibres de contes i assaigs sobre escriptura. En llengua espanyola s’ha traduït el seu diari de la vida muntanyenca El noi silvestre, la guia Nova York és una finestra sense cortines i la novel·la Les vuit muntanyes. Aquesta ha estat publicada a trenta-nou països amb gran èxit per part de la crítica i els lectors, i ha estat guardonada amb el Premi Strega, el Prix Médicis Étranger i l’English Pen Translate Award. La seva darrera novel·la és La felicitat del llop.
David Guzman
Llicenciat en Periodisme i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, exerceix el periodisme cultural especialitzat en literatura i en música. A Catalunya Ràdio dirigeix i presenta el programa de literatura “Ciutat Maragda” i el monogràfic musical “Viva l’Italia”, i a iCat, “L’irradiador”. A la televisió ha conduït el programa literari “Rius de tinta”, a betevé, on també ha dirigit “Qwerty”, i ha participat com a prescriptor i presentador als programes “Àrtic” i “Terrícoles”. Ha estat subdirector de “L’illa del tresor” (Canal 33), ha format part de l’equip de “La R-pública” (COM-Ràdio) i d’“El cafè de la República” (Catalunya Ràdio), amb Joan Barril, i ha col·laborat en espais com “Catalunya vespre”, “Estat de Gràcia” i “El suplement”. En premsa ha escrit en capçaleres com La Vanguardia, El País, El Periódico i el digital Núvol. Condueix xerrades sobre literatura i música i és professor del màster en Edició de la UAB i del postgrau de Prescripció Lectora de la UB. Ha estat coautor, entre d’altres, dels llibres Breve historia del leer, amb Charles Van Doren, i El fin de una época, amb Iñaki Gabilondo.
On es realitza l'acte: