Convocant l’esperit de Víctor Català

Núria Bendicho, Carlota Gurt i Mita Casacuberta

Convocant l’esperit de Víctor Català

Dissabte 19 març - 18:00 h

Sala El Torín

entrada
Entrada: Activitat gratuïta Cal agafar entrada
entrada
Retransmissió en directe aquí

Núria Bendicho amb Terres mortes i Carlota Gurt amb Sola manifesten una germanor literària amb Víctor Català. Mita Casacuberta, especialista en Modernisme, explora amb elles aquesta filiació. Cent anys més tard, la força d’un lloc continua determinant els destins.

Núria Bendicho

Núria Bendicho (Barcelona, 1995) és llicenciada en Filosofia. És, en bona part, autodidacta i s’ha passat la joventut viatjant i llegint en biblioteques. Com ella bé diu, “jo soc de classe obrera. He treballat tallant arbres a Dinamarca, com a professora de grec i llatí, servint en bars i netejant un rocòdrom. Bé, feines molt diverses i que, per altra banda, m’encanten perquè em fan descobrir tota mena de gent”. També ha estat ajudant de direcció al TNC sota la direcció de la Mònica Bofill amb l’obra L’huracà, de Carme Montoriol. Terres mortes és la seva primera novel·la, la qual va ser finalista del Premi Llibres Anagrama 2020.

Carlota Gurt

Carlota Gurt (Barcelona, 1976) és traductora i escriptora. Va estudiar Traducció i Interpretació, Humanitats, Empresarials, Estudis de l’Àsia Oriental i Comunicació Audiovisual. Entre el 1998 i el 2010 va treballar en el camp de les arts escèniques, principalment a La Fura dels Baus, i com a cap de producció al Festival Temporada Alta. El 2019 va guanyar el Premi Mercè Rodoreda amb el recull de contes Cavalcarem tota la nit. Acaba de publicar la seva primera novel·la, Sola.

Mita Casacuberta

Mita Casacuberta (Olot, 1964) és doctora en Filologia Catalana per la UAB, professora de literatura catalana contemporània, coordinadora del màster en Comunicació i Estudis Culturals i directora de la Càtedra Joan Vinyoli de poesia contemporània a la Universitat de Girona. Ha centrat la seva recerca en el període del tombant del segle xix al xx en relació amb el Modernisme.

Ara treballa en diversos capítols sobre el Modernisme a la nova Història de la literatura catalana publicada per l’editorial Proa. Ha editat textos de Santiago Rusiñol, de Josep Berga i Boix i de Marian Vayreda, i ha traduït al català obres d’Émile Zola, Georges Perec i Irène Némirovsky. Ha comissariat exposicions sobre Santiago Rusiñol i Marian Vayreda; ha col·laborat en els programes de llibres “Saló de lectura” i “L’hora del lector”, dirigits per Emili Manzano; ha format part del consell assessor de la direcció artística del Teatre Nacional de Catalunya entre 2009 i 2012, i ha coordinat el festival de literatura MOT (Olot-Girona) de 2015 a 2017. Col·labora a l’Aula d’Escriptura de l’Ajuntament de Girona.

localització

On es realitza l'acte: Sala El Torín