Lectures MOT 2018: Somnis en temps de guerra

Somnis en temps de guerra, de Ngugi Wa Thiong'o, és una de les lectures del MOT 2018.
Somnis en temps de guerra, de Ngugi Wa Thiong'o, és una de les lectures del MOT 2018.
Somnis en temps de guerra, de Ngugi Wa Thiong’o, és una de les lectures del MOT 2018.

Ngugi Wa Thiong’o protagonitzarà una de les converses del Festival MOT 2018. Per tots aquells que vulguin llegir alguna de les seves obres abans de venir a escoltar-lo, recomanem la novel·la Somnis en temps de guerra (Raig verd editorial).

Thigong’o explica en format de novel·la la seva pròpia història, la història d’un nen que va prometre a la seva mare que malgrat les adversitats s’esforçaria per estudiar i no defalliria mai. El protagonista recorrerà distàncies quilomètriques diàries per anar a escola, fins i tot si cal saltant-se àpats o vestint-se amb les mateixes robes que el dia anterior. El que faci falta per no perdre’s cap classe. Tot amb l’esperança de formar-se per poder canviar el món.

Els records d’infantesa de Thiong’o es transformen en relats fantàstics, en contes com els que s’expliquen a la vora del foc. El llibre explica també els equilibris de poder entre les quatre dones del pare del protagonista, una de les quals la seva mare. A mesura que avança el relat apareixen les conseqüències del racisme i el colonialisme britànic sobre la població kenyana. A través dels ulls d’un nen, el lector descobrirà les problemàtiques socials i polítiques de la vida colonial a Kenya i la guerra per la independència que va assolar el país a mitjans del segle XX.