Lectures MOT 2018: I ens vam menjar el món

Xevi Sala ja ha confirmat la seva assistència al Festival MOT 2018.
Xevi Sala ja ha confirmat la seva assistència al Festival MOT 2018.
Xevi Sala ja ha confirmat la seva assistència al Festival MOT 2018.

Al Festival MOT 2018 comptarem amb la presència de Xevi Sala. Us recomanem llegir el seu llibre I ens vam menjar el món (Columna) per aprofundir més amb el tema del qual parlarà a la conversa del festival. 

Premi Prudenci Bertrana 2016, la història gira al voltant d’en Kirk Barrera, un soldat nord-americà destinat a la base Loran que els EUA van establir a l’Estartit el 1961. Quan en morir-se el seu fill va a recollir les seves pertinences és quan descobrirà les incidències i anècdotes en què en Kirk i i en Gori, un pescador local, es trobar embolicats per causa de la seva militància política i de la situació geogràfica de l’Estartit.

El llibre configura un relat divertit, tendre i emotiu per on desfilen personalitats com Kirk Douglas, Santiago Carrillo, Josep Pla o Salvador Dalí, a més de la CIA el KGB i la màfia russa. És la història de l’amistat entre un convençut comunista afiliat al PSUC des dels inicis i un soldat nord-americà amb cabells llargs i idees pacifistes.

Nascut a la Bisbal d’Empordà el 1965, Xevi Sala és periodista i director adjunt del grup El Punt Avui. Ha publicat les novel·les Les causes perdudes (Columna),  finalista del Premi Prudenci Bertrana 2010 i En la pell d’un mort. També és l’autor de l’assaig A l’altre barri. Vint-i-cinc anys de la Font de la Pólvora, suburbi de Girona (CCG Edicions).