El MOT 2019 vist per Isabel Ferrer

Al Festival MOT ens agrada conèixer quina opinió té el públic del festival. Per això, hem demanat a Isabel Ferrer que ens escrigui la seva particular visió del MOT 2019. 

«La literatura és una passió, la literatura és vida i dona vida.

Per als que ens estimem els llibres els certàmens literaris, les fires de llibres i els festivals de literatura són oportunitats per obrir-nos més de mires, per adonar-nos que som molts els que compartim la mateixa dèria, i per gaudir de les paraules de manera explícita.

El festival MOT és una oportunitat única per poder veure i sentir en directe tant autors molt coneguts com desconeguts, una finestra oberta a conèixer llibres nous, realitats diferents de la nostra i, en definitiva, per ser feliços.

Cada any el festival gira al voltant d’un centre d’interès concret. Aquest any era sobre la Mediterrània. La idea era fer-nos adonar que els països mediterranis tenim cultures similars i molts punts en comú que es veuen reflectits en la literatura: un mar de pàgines que ens agermana i que ens fa sentir emocions similars.

Així doncs, ha estat un plaer poder conèixer Mazen Maarouf per tenir ganes de llegir-lo i aprendre més coses sobre què vol dir ser un refugiat.

Sentir admiració per un altre autor absolutament desconegut per a mi: Mahi Binebine. No només em va fascinar la seva personalitat i la seva energia, la seva història personal sinó també el seu compromís amb els joves del seu país i la seva tenacitat per canviar les coses.

M’he sentit del tot identificada i agermanada amb els dos autors sards que em van reafirmar el que ja sabia: llegir ens fa lliures.

I el festival va acabar de manera apoteòsica amb l’entrevista a Burhan Sönmez, una ànima dolça, ferma, captivadora i emocionant que no et deixa indiferent.

Realment el MOT és un festival, una festa per a tots els amants de les lletres i una cita anual que esperem amb ànsia i emoció per veure què ens ofereix cada any. No m’ho perdria per a res del món!»

Isabel Ferrer