El MOT 2019 vist per Maribel Torres

Maribel Torres ha assistit a gran part de les converses del MOT 2019, tant a Olot com a Girona. Des de l’organització li hem demanat que ens escrigués la seva opinió sobre aquest festival de literatura.

«Sóc lectora assídua des que vaig aprendre a llegir. A l’hora de triar quins llibres llegiria em basava en recomanacions de professors o d’amics. Ells podien recomanar-me autors o gèneres nous. Això va anar expandint els meus interessos.

Amb Olot Temps de Paraules primer, i ara amb el MOT, se m’han obert les portes a conèixer autors molt diferents als que jo hauria triat per mi sola, o que m’haurien recomanat els meus coneguts. Assistir al MOT sempre m’omple de noves oportunitats.

Aquest any, que el MOT estava dedicat a la Mediterrània, tampoc no ha estat diferent. Descobrir autors com Marcello Fois, Mazen Maarouf, Andrea Marcolongo o Burhan Sönmez em farà gaudir de llibres que d’altra manera no llegiria. I la guia de lectura que cada any es publica em serveix per a tenir-los presents i anar-m’hi acostant al llarg de l’any fins que arriba el nou MOT.

Aquest és el valor que tenen per a mi aquest tipus d’activitats. Moltes gràcies per fer-les possibles».

Maribel Torres