Clubs de lectura del MOT per conèixer els autors del festival

club de lectura del MOT

El MOT organitza dos clubs de lectura a Olot per anar escalfant motors en vistes del festival. Els clubs estan dedicats a dues autores internacionals que vindran a la capital de la Garrotxa entre el 2 i el 4 d’abril: María Gaínza i Lana Bastasic. A Girona, les biblioteques públiques de la ciutat han programat cinc sessions al voltant d’obres d’Alícia Kopf, Heather Rose, Jordi Coca, Jordi Lara i Tracy Chevalier, escriptors convidats a les sessions gironines del MOT, entre el 26 i el 28 de març.

Els participants del club de lectura d’Olot llegiran El nervio óptico, de María Gaínza, i Atrapa la llebre, de Lana Bastasic, una nova novel·la que sortirà just a temps per al club. Totes dues autores parlen des de la literatura de com percebem les obres d’art i de l’espurna creativa que les origina. Per aquest motiu, les sessions es faran al febrer i al març al Museu dels Sants, al mateix lloc on l’escriptor i artista Marian Vayreda va escriure les seves novel·les.

Els clubs olotins estaran conduïts per Albert Grabulosa, que ha impartit tallers d’escriptura i lectura a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i l’Escola de Belles Arts de Sant Joan les Fonts, entre d’altres. Els clubs de lectura són gratuïts, però cal inscriure-s’hi a www.festivalmot.cat o presencialment a la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot fins que s’exhaureixin les quinze places disponibles per sessió.

La primera sessió serà el 12 de febrer i estarà dedicada a María Gaínza i la segona serà un mes més tard, l’11 de març, i serà la de Lana Bastasic. El llibre de la primera sessió es podrà recollir a la Biblioteca a partir del 15 de gener, mentre que el de la segona sessió estarà disponible a mitjan febrer.

A Girona, clubs de lectura a les cinc biblioteques públiques

A Girona, els clubs de lectura els organitzen cinc biblioteques públiques de la ciutat. El primer serà el dimarts 21 de gener a la Biblioteca Antònia Adroher, on Jordi Garcia conduirà la sessió al voltant de Califòrnia, de Jordi Coca. La següent sessió tindrà lloc a la Biblioteca Salvador Allende i serà el dimarts 4 de febrer. Blai Gasull moderarà el debat sobre El museu de l’amor modern, de Heather Rose. La tercera de les sessions se centrarà en la novel·la Germà de gel, d’Alícia Kopf. Serà el 18 de febrer a la Biblioteca Just M. Casero i anirà a càrrec d’Esteban Bernis. El 3 de març, a la Biblioteca Carles Rahola, es comentarà La dama i l’unicorn, de Tracy Chevalier. Glòria Guilera conduirà la sessió. L’últim club de lectura del MOT serà a la Biblioteca Ernest Lluch el dimarts 24 de març. Carles Cassú conduirà la sessió sobre el llibre de Jordi Lara titulat Una màquina d’espavilar ocells de nit.

Participar en aquests cinc clubs de lectura és gratuït, però cal anar prèviament a una de les cinc biblioteques a inscriure’s i recollir un exemplar del llibre en qüestió per llegir-lo. Les sessions començaran a les 19 h.