Narcís Comadira, Quim Español, Maylis de Kerangal i Màrius Serra són els nous confirmats del MOT 2020

L’escriptora francesa Maylis de Kerangal i els catalans Narcís Comadira, Màrius Serra i Quim Español són els nous confirmats del MOT 2020. Tots ells se sumen a la llista de participants al festival, que ja compta amb la nord-americana Tracy Chevalier, coneguda per La noia de la perla; l’escriptor i periodista argentí Rodrigo Fresán; l’artista gironina Alicia Kopf, Premi Documenta 2017 i Llibreter 2016 amb Germà de gel; el pintor i escriptor valencià Manuel Baixauli; l’autor d’Una màquina d’espavilar ocells de nit i de Mística conilla, Jordi Lara; l’artista i escriptor Perejaume; l’autora australiana més venuda i premiada i coneguda per obres com El museu de l’amor modern, Heather Rose, i Irene Solà, Premi Documenta 2017 amb Els dics i Premi Anagrama amb Canto jo i la muntanya balla.

L’experiència de l’art i com conflueix tot en la vida de les persones ens acosta a la nova novel·la de Maylis de Kerangal, Un mundo al alcance de la mano. La prestigiosa escriptora i editora francesa també és coneguda per Nacimiento de un puente —aquesta obra ha estat traduïda a vuit idiomes i guardonada amb els premis Médicis, Franz Hessel i Gregor von Rezzori— i ens aproparà al procés de creació d’una obra d’art.

L’escriptor, traductor i pintor Narcís Comadira conversarà amb l’arquitecte Quim Español. Són dos autors i també representen dos mons —el de la poesia i el de l’arquitectura— que tenen un procés creatiu amb molts punts en comú. Tant l’un com l’altre s’endinsen en una recerca dels problemes d’estructura de la forma, en les veus i en els interrogants que cal resoldre per donar sentit a la vida.

Màrius Serra, escriptor i membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans que destaca per unes creacions que giren al voltant de la literatura, la comunicació i el joc, aportarà la seva mirada polièdrica. Per la seva obra ha estat guardonat amb premis com el Ciutat de Barcelona, el Serra d’Or, el Lletra d’Or, el Ramon Llull o el Sant Jordi.

Tots els autors confirmats participaran en les converses del MOT 2020, que porta per lema “Crear. Un collage que creix amb les paraules” i que està comissariat per la historiadora de l’art Glòria Bosch Mir. El festival es durà a terme a Girona del 26 al 28 de març, a la Biblioteca Carles Rahola com a escenari principal, i del 2 al 4 d’abril a la sala El Torín d’Olot. El MOT, que enguany arriba a la setena edició, és una iniciativa dels ajuntaments de Girona i Olot, i rep el suport de la Diputació de Girona i de la Generalitat de Catalunya.

Prop de tres-cents estudiants d’ESO i batxillerat ompliran les seus del MOT durant una matinal al voltant de la literatura i la creació

Una de les voluntats d’aquest festival és fomentar la lectura entre públics cada cop més diversos i nombrosos. En aquesta línia, més de tres-cents alumnes de secundària i batxillerat de Girona i Olot han estat convidats a visitar les seus del MOT 2020 durant un matí —el 24 de març a Girona i el 26 de març a Olot— per acostar-se a la literatura en primera persona d’una manera més lúdica i vivencial.