Marta Marín-Dòmine

Marta Marín-Dòmine (Barcelona, 1959). Escriptora catalana i canadenca. Ha estat professora a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Wilfrid Laurier University del Canadà, on ha dirigit el Center for Memory and Testimony Studies. També ha dirigit el Born Centre de Cultura i Memòria, a Barcelona.

Tant la seva investigació com la seva creació literària giren al voltant dels exilis i la memòria, de les herències i l’oblit. Ha realitzat els documentals The Vengeance of the Apple. Argentinians in Toronto (2010) i Mémoire Juive du Quartier Marolles-Midi, 1930-1942 (2012).

Va escriure el guió del vídeo Refugi amb imatges, de Carla Simón, per a la sèrie Un vocabulari per al futur, comissionada pel CCCB (2020), i va col·laborar com a autora al Decameró. L’any 2017 va realitzar la instal·lació audiovisual Je vous offre les oiseaux / Us ofereixo els ocells, en homenatge a les víctimes de l’Holocaust.

El 2019 va publicar Fugir era el més bell que teníem, que va rebre el Premi Ciutat de Barcelona d’Assaig 2019, el Premi Joaquim Amat-Piniella 2019 i el Premi Serra d’Or de Novel·la 2020, i recentment ha escrit Ellas, un comentari sobre la condició amorosa femenina a través del teatre del Segle d’Or. Diré que m’ho he inventat (2023), la seva novel·la més recent, ha obtingut el Premi BBVA Sant Joan.

on participa l'autor
On participa: El jo familiar
llibre recomanat
Recomanem per al MOT 2024:
  • Fugir era el més bell que teníem (2019)
  • © Berta Tiana