El jo-ull

Adrià Pujol, Vicenç Altaió i Blanca Llum Vidal

El jo-ull

Dissabte 23 març - 12:00 h

Parc de la Guingueta de Fontajau

Entrada gratuïta. Aforament limitat

El jo no només s’expressa mirant endins o buscant en la foscor. També surt cap a l’exterior, es reflecteix en la llum i es torna plàstic i poètic. Vicenç Altaió, Adrià Pujol i Blanca Llum Vidal juguen amb el jo, el desdoblen i el posen davant del mirall. 

Intervenen:

Adrià Pujol

Adrià Pujol Cruells (Begur, 1974). És antropòleg i escriptor. Ha estat docent a la Universitat de Barcelona i a l’Elisava, la qual està vinculada a la Universitat Pompeu Fabra. Com a antropòleg ha comissariat diverses exposicions al Museu de les Cultures del Món de Barcelona, al Museu Diocesà de Solsona i al Bòlit de Girona. També ha conreat l’assaig i va ser un dels impulsors de l’Observatori de la Vida Quotidiana. Com a escriptor ha treballat en els gèneres de la novel·la, la biografia, el conte i el dietarisme. Actualment és professor de l’Aula d’Escriptura de Girona i escriu a El País.

Ha publicat diversos llibres, entre els quals destaquen Entre el poder i la màscara. Una etnohistòria del Carnestoltes a Barcelona (Generalitat de Catalunya, 2008), Picadura de Barcelona (Edicions Sidillà, 2014), La gola (Fragmenta, 2020), Els llocs on ha dormit Jonàs (Editorial Empúries, 2021) i I si (Arcàdia 2022). En condició de traductor, ha traduït obres de Boris Vian, Georges Perec, Pierre Michon i Louis Calaferte, entre altres.

Vicenç Altaió

Vicenç Altaió (Santa Perpètua de Mogoda, 1954). Assagista, investigador cultural, poeta, crític d’art, curador d’exposicions literàries, científiques i artístiques, traductor teatral, editor de revistes d’avantguarda, articulista d’opinió, agitador cultural i traficant d’idees. Ha dirigit el centre KRTU (Cultura, Recerca, Tecnologia, Universals) i
Arts Santa Mònica. A hores d’ara, presideix la Fundació Joan Brossa.

A l’aguait de les oscil·lacions estètiques de l’avantguardisme en les lletres i les arts i de les aportacions cabdals en el pensament crític i en les ciències, ha anat construint una obra literària i assagista ben personal, al mateix temps que s’ha significat per endegar diverses iniciatives editorials de caràcter innovador i exposicions d’art de vocació
interdisciplinària. Entre els seus darrers llibres destaquen Joan Miró i els poetes catalans i El radar americà. Va fer el paper de Casanova al film Història de la meva mort, d’Albert Serra.

Blanca Llum Vidal

Blanca Llum Vidal (Barcelona, 1986). Ha estudiat Treball Social, Filologia Catalana i un màster de Pensament Contemporani. Ha traduït, amb Arnau Pons, El dolor, de Marguerite Duras, i de la mateixa autora ha traduït Écrire en solitari. Ha editat la poesia d’Àngel Guimerà, les cartes d’exili de Mercè Rodoreda a Anna Murià i els contes de Víctor Català, entre d’altres. Ha recitat arreu dels Països Catalans i de l’Estat, a Ucraïna, a l’Argentina i a Santiago de Xile. És membre del jurat del Premi d’Assaig Ricard Torrents Bertrana. Ha publicat La cabra que hi havia, Nosaltres i tu, Homes i ocells, Visca!, Punyetera flor, Maripasoula, Aquest amor que no és u, Amor a la brega, La princesa sou Vós, Llegir petit i escriure sobre literatura i amor i No cometràs adulteri.

Modera:

Sebastià Portell

 Sebastià Portell (ses Salines, 1992). Escriu des de —i sobre— les fronteres textuals i vivencials. És autor de les novel·les Les altures (2022, finalista del Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any), Ariel y los cuerpos (2019) i El día que murió David Bowie (2016, Premi Time Out Barcelona al Creador de l’Any), Els contes de Maracaibo (2014) i diverses obres teatrals, com ara Un torrent que era la mar (2013, Premi Ciutat de Badalona) o Transbord (2018). També ha tingut cura del volum biogràfic Antònia Vicens. Massa deutes amb les flors (2016) i Amors sense casa (2018), la primera antologia de poesia LGBTQ catalana. La seva obra ha estat traduïda al gallec, l’italià i l’espanyol. Des del març del 2022, és el president de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.



localització

On es realitza l'acte: Parc de la Guingueta de Fontajau