El jo polític

Jordi Graupera i Raül Garrigasait

El jo polític

Dissabte 16 març - 18:00 h

Sala El Torín

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Jordi Graupera i Raül Garrigasait són dues de les veus més poderoses de la seva generació. Des de l’assaig i el pensament o des del periodisme d’opinió, des de la història política o viatjant per tot el món, disseccionen la realitat actual amb una insòlita mirada local i cosmopolita.

Intervenen:

Jordi Graupera

Jordi Graupera (Barcelona, 1981). És doctor en Filosofia per la New School for Social Research de Nova York. Ha treballat de professor i investigador de pensament polític, antropologia i relacions internacionals a diverses universitats nord-americanes, com ara la Universitat de Nova York i la Universitat de Princeton. Actualment és professor de filosofia i relacions internacionals a la Universitat Ramon Llull. Ha escrit a la majoria de mitjans del Principat i en alguns d’internacionals, com el New Yorker. Ha publicat La supèrbia (Fragments, 2020), La perplexitat (Destino, 2023) i Estimaràs Déu sobre totes les coses (Fragmenta, 2023).

Raül Garrigasait

Raül Garrigasait (Solsona, 1979) és escriptor i hel·lenista. Ha publicat les novel·les Els estranys (2017, Premi Llibreter, Premi Òmnium a la Millor Novel·la en Llengua Catalana de l’Any i Premi El setè cel) i Profecia (2023), i diversos assajos literaris. Al llibre País barroc, finalista del Premi Finestres de Narrativa 2020, va reflexionar sobre les connexions entre els llocs, els llibres i la música al llarg de la seva vida. També ha traduït obres de Plató, Goethe, Rilke, Papadiamandis, Joseph Roth, Peter Sloterdijk i Thomas Bernhard, entre altres. Movent-se entre la reflexió i la narrativa, aprofita elements d’una llarga tradició literària i filosòfica per interrogar-se sobre els ídols i els malestars de la modernitat.

Modera:

Júlia Ojeda

Júlia Ojeda Caba (Sant Celoni 1994). És doctora en Literatura Catalana Contemporània (Universitat Oberta de Catalunya), graduada en Estudis Literaris (Universitat de Barcelona) i màster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals (entre la Universitat de Barcelona i l’Albert-Ludwig Universität, d’Alemanya). És investigadora i professora experta a la Universitat Oberta de Catalunya. Ha fet estades de recerca a la Universitat de Lund (Suècia) i a l’Adam Mickiewicz (Poznan, Polònia).

Els seus camps d’estudi són principalment la narrativa catalana contemporània, els estudis culturals i de gènere, i l’encreuament entre la literatura i la política. Col·labora en diverses revistes de crítica literària com ara La LectoraCaràcters. Participa regularment en diversos mitjans de comunicació com TV3, el diari Ara o Catalunya Ràdio. És jurat de diversos premis literaris i ha fet assessoria en termes de perspectiva de gènere per a editorials escolars. Ara mateix es troba enllestint l’edició i la publicació del compendi d’articles Màtria o barbàrie. Trenta veus del feminisme català (Angle Editorial, març del 2024).

localització

On es realitza l'acte: Sala El Torín