John Carlin ja ha confirmat la seva assistència al Festival MOT 2018. Per aprofundir més en la seva obra i no perdre’s detall de la seva conversa, des del MOT recomanem la lectura del llibre El factor humà (La campana).
Carlin explica com es va organitzar la Copa del Món de Rugby del 1995, un fet que va esdevenir clau en la reconciliació entre negres i blancs a Sud-Àfrica. En aquesta Copa del Món, per primera vegada un negre aconseguia formar part de l’equip dels blancs, en un país on aquest esport era dels blancs, dels promotors de l’apartheid. Després de 23 anys a la presó, Nelson Mandela es va proposar vèncer als enemics sense combatre’ls. L’èpica victòria sud-africana a l’últim minut va provocar nombroses abraçades entre negres i blancs.
L’autor anglès dona veu als personatges que van viure aquesta història com els carcellers de Mandela, els guardespatlles i els líders dels negres i de l’extrema dreta, basant-se en diverses entrevistes realitzades entre el 2000 i 2007. El factor humà és un llibre d’emocions, una història càlida narrada amb intel·ligència. Aquest és el llibre amb el qual es va basar Clint Eastwood per rodar la pel·lícula Invictus.
John Carlin és un periodista reconegut que ha treballat per a publicacions de renom internacional com The New York Times, The Wall Street Journal, The Observer, The Independent, Financial Tiames o Time. Ha estat corresponsal a Mèxic, Washington, Amèrica Central i també a Sud-Àfrica.