La quarta edició del MOT, festival de literatura Girona-Olot, s’estrena aquesta tarda a Olot amb la història com a fil conductor. Sota el lema “Escriure el passat”, el festival es proposa enguany explorar els usos del passat en la literatura contemporània, a través de múltiples punts de vista i diversos gèneres literaris, des de la novel·la històrica fins a la biografia.
Programació d’Olot
El MOT 2017 d’Olot s’allargarà fins al 25 de març i oferirà set converses literàries, tres espectacles (un de literari i dos de teatrals, un dels quals destinat a públic familiar) i el ver-MOT, taula rodona en un format més distès dissabte al migdia. Totes les converses seran gratuïtes i tindran lloc a la sala La Carbonera del Teatre Principal d’Olot.
Mita Casacuberta, comissària del festival, serà l’encarregada d’obrir el festival amb la presentació del tema d’enguany, “Escriure el passat”. El primer dia de festival tractarà temes com “el soroll del passat” o “La Guerra Civil” i tancarà amb l’espectacle teatral Clàudia. Destaca la presència de l’autora madrilenya Almudena Grandes.
Divendres, una desena d’autors ens parlaran de la relació Orient-Occident, el món antic i l’arrelament a la realitat. Dissabte, les converses al vespre sobre Europa i el món modern es completaran al matí amb l’espectacle familiar “Veus amb història” i el ver-MOT, que girarà entorn de la figura de Ramon Llull. Tancarà el programa d’Olot l’espectacle literari “Les darreres paraules”.
El MOT 2017 reprendrà el seu programa d’activitats literàries els dies 30 i 31 de març i 1 d’abril, aquest cop, però, a Girona.
Sobre el festival MOT
El MOT va néixer el 2014 fruit de l’esforç conjunt dels ajuntaments de Girona i Olot, amb una primera edició dedicada a la literatura fantàstica i comissariada per David Roas. El 2015 el festival es va fixar en la relació entre literatura i ciutats, mentre que l’any passat el protagonisme va ser per a les vides escrites. Des del 2015, la comissaria del MOT va a càrrec de la professora de la Universitat de Girona Mita Casacuberta.
La proximitat entre autors i lectors, l’excel·lència de les propostes i la selecció d’un tema diferent a cada edició són les característiques que marquen l’ADN del festival. L’objectiu principal del MOT és el de fomentar la lectura i la divulgació literària apropant escriptors de primera línia a un públic que cada cop transcendeix més les comarques gironines.