Suggeriments literaris per completar l’experiència del MOT

Persones llegint al segle XX. Foto: ACGAX. Servei d'imatges. Autor Desconegut.
Persones llegint al segle XX. Foto: ACGAX. Servei d'imatges. Autor Desconegut.
Persones llegint al segle XX. Foto: ACGAX. Servei d’imatges. Autor Desconegut.

Un dels principals objectius del MOT és fomentar la lectura en general, i especialment de les obres escrites per autors convidats a les diferents edicions del festival. Per aquest motiu, els assistents al festival poden endur-se a casa una guia que destaca els títols de cada autor més rellevants en relació amb el tema de l’any en qüestió, seleccionats aquest 2017 per la comissària Mita Casacuberta al voltant del fil conductor “Escriure el passat”.

Descarrega’t la guia de lectura del MOT 2017

Paral·lelament, Biblioteques de Girona elabora cada any la seva pròpia guia de lectura, que a partir del tema del MOT, aprofundeix en aspectes més concrets que se’n deriven. Aquest any, d’entre totes les obres que reflecteixen especialment el passat en què es desenvolupa l’acció narrativa, la guia de lectura s’ha fixat en una sèrie d’autors que, abans de posar-se a escriure, han viscut un viatge, un desarrelament i la integració en un lloc nou, i al cap d’uns anys han tingut la necessitat de revisar aquesta experiència i, sobretot, de parlar d’aquell lloc que un dia van anomenar “casa”. Un conflicte bèl·lic, un enamorament, un trasllat laboral, mil i una raons per marxar d’un lloc i arribar a un altre: de Kenya, Mali, Suècia i Minnesota a França, Chicago, Berlín, Palestina…

Inevitablement aquesta guia esdevé un homenatge als refugiats que encara avui malviuen a les portes d’Europa fugint de les guerres, les injustícies i la pobresa. A més, la lectura d’aquests llibres ha de contribuir a fer presents totes aquestes persones que estan patint lluny de casa.

Consulta la Guia de lectura de les Biblioteques de Girona.