Amélie Nothomb i David Foenkinos són dos dels autors internacionals que participaran al MOT 2016.
Entre els escriptors catalans confirmats hi trobem noms com Maria Barbal, Javier Cercas, Imma Monsó o Vicenç Villatoro.
El MOT, festival de literatura de Girona i Olot que l’any 2016 estarà dedicat a la temàtica “Vides escrites. Escriure vides” ha confirmat la presència dels autors internacionals David Foenkinos i Amélie Northomb.
Nascut a París el 1974, Foenkinos és autor d’una desena de llibres traduïts a quaranta llengües. El 2002 va publicar la seva primera novel·la Inversion de l’idiote i va guanyar el Premi François Mauriac. L’any 2004 va guanyar el Premi Roger-Nimier per la seva novel·la Le potentiel érotique de ma femme, i el 2011 va dirigir, juntament amb el seu germà, l’adaptació cinematogràfica del seu bestseller La delicadesa, amb Audrey Tautou i François Damiens. La seva novel·la Les souvenirs ha estat també adaptada al cinema per Jean-Paul Rouve. La seva obra inclou títols com Les coeurs autonomes (2006), Qui se souvient de David Foenkinos (2007) o Le petit garçon qui disait toujours non (2011). El 2010 va escriure Lennon, una narració en la qual l’autor s’endinsa en la personalitat del músic i narra en primera persona la vida del mític component de The Beatles. El 2014 va publicar la seva darrera obra, Charlotte, una història que evoca el destí tràgic de la pintora Charlotte Salomon, assassinada a Auschwitz. La novel·la ha obtingut el Premi Renudot i el Premi Goncourt des Lucéens, i el 2014 va ser la novel·la més venuda a França.
Amélie Nothomb Va néixer a Kobe (Japó) el 1967. És una escriptora amb gran projecció internacional, autora d’una trentena d’obres àmpliament traduïdes. El 1992 escriu la seva primera novel·la, Higiene de l’assassí, i el 1993 guanya els premis Vocation, Alain Fournier i Chardonne per Le sabotage amoureux. El 1999 és reconeguda amb el Gran Premi de l’Acadèmia Francesa per Estupor i tremolors. L’any 2000 escriu Metafísica dels tubs, novel·la guardonada amb el Premi Arzobispo Juan de San Clemente. També ha obtingut diversos premis i reconeixements a la seva trajectòria com ara el Gran Premi Jean Giono. A la seva obra hi predomina el tema autobiogràfic, juntament amb la ficció. L’any
2004 escriu Biografia de la fam, una autobiografia centrada en la seva infantesa i adolescència, on expressa una curiositat sense límits, d’aquí el títol. El 2007 escriu Ni d’Eva ni d’Adam, on narra una història d’amor de la pròpia autora quan tenia vint-i-un anys a Tòquio. El 2015 ha publicat Le Crime du comte Neville.
A part d’aquests dos autors internacionals, el festival MOT ha avançat la participació també d’autors catalans i de l’estat espanyol, l’obra dels quals té una estreta relació amb la temàtica de la propera edició del festival: Maria Barbal (En la pell de l’altre), Javier Cercas (El impostor, Soldados de Salamina o Relatos reales), Imma Monsó (Tot un caràcter), Vicenç Villatoro (Un home que se’n va), Alicia Giménez Barlett (Donde nadie te encuentre) o Andreu Carranza (El poeta del poble).
El festival se celebrarà del 7 al 16 d’abril de 2016 a les ciutats de Girona i Olot.