Vides escrites, escriure vides és el tema del MOT 2016

El festival de literatura MOT celebrarà el mes d’abril del 2016 la seva tercera edició sota el títol Vides escrites, escriure vides.

Comissariat per la doctora en Filologia i professora de literatura contemporània Margarida Casacuberta, el MOT 2016 vol explorar la recreació de vides a través de la novel·la.

Casacuberta afirma: “En el terreny audiovisual, no és difícil trobar un nom per a definir aquest tipus d’obres: són els coneguts biopics. Quan ens traslladem al terreny de la literatura, tot es complica, probablement perquè (re)construir vides és l’essència mateixa de l’escriptura de tots els temps”.

El MOT 2016 se celebrarà del 7 al 16 d’abril a les ciutats de Girona i Olot i, com en les passades edicions, el festival tindrà un format de diàleg entre diversos escriptors que han treballat aquesta temàtica en les seves obres.

Els responsables de la imatge gràfica del festival 2016 han estat en aquesta ocasió l’equip de l’estudi FANG. Els dissenyadors han proposat una imatge que gira a l’entorn de la mà, considerada des de dos punts de vista: com a registre gràfic de la vida i com a eina generadora de literatura sobre la vida pròpia i la dels altres. La imatge del MOT no es basa en una sola mà, sinó en mans diverses i múltiples –diferent gènere, edat, professió i ètnia–, una varietat que es fa extensiva també a les vides que representen i a la disparitat de formes i gèneres narratius que adopta la literatura. Finalment, la dicotomia present en el títol del MOT 2016, “Vides escrites, escriure vides”, es visualitza gràficament en la divisió cromàtica entre el blanc i el negre, d’una banda, i el granat, de l’altra.

imatge mot 2016 mans

Després de tres edicions, el MOT es consolida com un festival internacional de literatura i amb uns objectius molt clars: aproximar els escriptors al públic lector, transmetre la idea que la literatura és positiva per al benestar de les persones i fer-ho a través d’una programació de qualitat que aplega escriptors de primer nivell a les ciutats de Girona i Olot en un format de proximitat amb el ciutadà.

Cartell MOT 2016