Una setmana de tastets literaris

tòtem

tòtem

Aquesta setmana, Olot  ha estat la seu d’una intensa recerca literària. El MOT ha alliberat diversos llibres que han estat amagats per ser descoberts, ocults per ser trobats i cuinats per ser assaborits. D’aquests, cinc llibres han precedit la visita d’alguns dels autors que vindran al MOT Festival de Literatura Girona_Olot.

Així, tenint com a referència el número cinc, cinc llibres i cinc autors han viscut la diversitat de cinc espais que, de manera còmplice, han acollit les obres de les vides escrites. Cada matí les xarxes virtuals llençaven les pistes i també cada matí havien de ser pescades i desxifrades pels habitants de la virtualitat. Una virtualitat que s’havia de convertir en la descoberta real i tangible de la joia preuada, el llibre.

Els llibres de Maria Barbal, Javier Cercas, Carlos Fonseca, Alejandro Crimi i David Foenkinos han estat els que ens han ajudat a jugar amb el misteri de la recerca, amb el seguiment de les pistes i amb la sorpresa del descobriment. I al MOT, el malabarisme de les vides escrites per Barbal, Cercas, Fonseca i Foenkinos, entre d’altres, ens recrearan els sentits.

Així mateix, aquesta setmana també ha estat el moment en què la biblioteca Carles Rahola, seu del Festival Mot a Girona, ha plantat la seva torre, la seva presència. Un tòtem permanent que desprèn energia. Una mà que ens recorda que la diàspora de vides escrites ja és a punt d’arribar.