Tres clubs de lectura per conèixer més a fons els autors del festival a Olot

Estirpe, de Marcello Fois, és un dels llibres del Club de lectura del MOT.
Estirpe, de Marcello Fois, és un dels llibres del Club de lectura del MOT.
Estirpe, de Marcello Fois, és un dels llibres del Club de lectura del MOT.

El Festival MOT 2019 vol ser un desembarcament d’autors procedents de les quatre ribes de la Mediterrània, alguns dels quals, malgrat la seva proximitat, són encara poc coneguts a casa nostra. A fi de trencar aquest desconeixement, el MOT a Olot ha organitzat tres itineraris en forma de clubs de lectura per tal d’acostar als lectors l’obra de tres dels autors que visitaran Olot entre el 28 i el 30 de març de 2019: el sard Marcello Fois, la catalana Susanna Rafart i el valencià Josep Piera. Aprofundir en l’obra d’aquests autors ha de permetre als participants del club gaudir encara més de les converses que tindran lloc a la sala El Torín d’Olot. A més, els clubs de lectura, que anticipen les converses del MOT, amplifiquen l’objectiu del festival de fomentar la literatura i la lectura. Cada itinerari lector constarà d’una primera sessió de presentació comuna, seguida de dues altres trobades en què es compartiran impressions, respectivament, sobre dues obres de cada autor i que tindran lloc entre el febrer i el març. Totes les sessions tindran lloc a a la Biblioteca Marià Vayreda, entre els mesos de gener i març. El període d’inscripcions s’allargarà fins a l’11 de gener.

Marcello Fois és considerat com el màxim exponent de la literatura sarda actual; les seves novel·les beuen de la tradició i els mites de l’illa per narrar històries personals estretament vinculades a la història sarda. Susanna Rafart, que s’autodefineix com una escriptora entre gèneres, produeix una ficció i una poesia sensuals, a més de llibres de viatges i dietaris. Finalment, Josep Piera, poeta i autor de narrativa, és un gran amant de la cultura àrab antiga i moderna, que van originar els llibres que es llegiran al club.  

Els clubs de lectura del MOT 2019 estaran dirigits per Manuel Forcano, poeta i comissari d’aquesta edició del festival, que conduirà les sessions dedicades a Susanna Rafart; Daniele Sabbatini, llibreter, per a les sessions de Marcello Fois, i Biel Barnils, poeta, que conduirà l’itinerari dedicat a Josep Piera.

Durant la sessió introductòria, programada per dilluns 21 de gener a les 7 de la tarda, es presentarà més en profunditat el tema del Festival MOT, així com els tres autors analitzats. Les sessions posteriors tindran lloc a les 7 de la tarda dels dies dilluns 11 de febrer i 4 de març (Marcello Fois); dimecres 13 de febrer i 6 de març (Susanna Rafart), i dijous 14 de febrer i 7 de març (Josep Piera). A cada sessió es facilitarà, gratuïtament, el llibre de què es parlarà en la la trobada posterior.

El club de lectura del MOT a Olot és gratuït, però cal inscriure-s’hi prèviament a la Biblioteca Marià Vayreda o bé a través d’aquest formulari. El termini d’inscripció s’allargarà fins a l’11 de gener.