MOT Escoles Olot

Un recurs educatiu en forma d’espectacle teatral

El MOT Escoles a Olot proposa en aquesta edició 2024 un recurs educatiu amb format d’espectacle de teatre: El llibre secret, de Marga Socias. Es tracta d’un espectacle format per dues parts. En primer lloc els infants assisteixen al teatre a veure l’espectacle al teatre, i la segona part, l’artista visita le biblioteques  escolars, amb el grup classe, i fa un taller col·lectiu i individual. 

Les actrius d’Impro Barcelona crearan històries en directe inspirades en els llibres proposats per al Concurs de bibliotràilers d’aquest any. Obriran un ventall de variants esbojarrades on serà el públic qui triï com avançar, mai sabrem com acabaran, però el que si sabem és que aquestes històries no s’assemblaran a les originals, perquè la improvisació i la imaginació creen possibilitats infinites i cada espectacle és únic i irrepetible. Tot seguit, repartiment de premis del 5è Concurs de Bibliotràilers de Sant Jordi. Es projectaran els vídeos participants.

Serà a les 17.30 h, a la Biblioteca Marià Vayreda.

El MOT Escoles a Olot proposa en aquesta edició un recurs educatiu amb format d’espectacle de teatre: El llibre secret, de Marga Socias. Es tracta d’un espectacle format per dues parts. En primer lloc els infants assisteixen al teatre a veure l’espectacle al teatre, i la segona part, l’artista visita le biblioteques escolars, amb el grup classe, i fa un taller col·lectiu i individual.

Dies 12 i 14 de març de 2024 (al teatre al matí i a la biblioteca de l’escola a la tarda)

Durada: 60 minuts (espectacle)/ 50 minuts (activitat a la biblioteca)
Preu: 5’5 €
Lloc: Teatre Principal d’Olot i Biblioteques escolars de cada centre

En un dels seus viatges a Kazakhstan la cartera i exploradora Georgina Llapis fa una troballa sense precedents: un llibre molt gruixut amb totes les adreces dels personatges dels contes. Nom, cognoms, carrer, número i pis si s’escau, codi postal, país i planeta. La Georgina decideix ensenyar als nens i a les nenes el seu tresor i els convidarà̀ a escriure cartes als seus personatges preferits.

Amb la metodologia grupal, els nens i les nenes tindran ocasió de compartir amb el grup la descoberta del llibre secret de les adreces, amb l’explicació i la lectura de les histories del llibre. Amb la part individual de la dinàmica, els nens i les nenes podran expressar idees i preguntes sobre els personatges que més els agradin. I per primer cop a la seva “petita” història, tindran a l’abast les seves adreces, de manera que els ho podran preguntar directament per carta!

Fitxa artística:

Concepte artístic global i intèrpret: Marga Socias / Il·lustradors: Sergio Mora, Judith Gonzalez, Gabriela Avalos, Bea Triche, Jean Marie Oriot, Edgard Jarrin, Xavi Plana, Olga Molina, Manolo Sierra, Esperanza Covarsi, Thomas Roper, Alekos, Julieanne Eason, Javier Marticorena, Louis Heugel, Sarah, Sandra Barro, Sandra Bardé, John Trinità realitzadora: Noe Bardés i Marga Socias / Serigrafia: Felipe Reyes / Escrit a mà: Nelson Jara / Costura: Jordi Bassols.

Encàrrec del Festival Món Llibre ( Icub- Institut de Cultura de Barcelona). Amb el suport del Consorci de Bliblioteques de Barcelona, ​​Consorci d’Educació de Barcelona i Centres de Recursos Pedagògics de Barcelona.