Lectures del MOT: Les darreres paraules

Carme Riera és una de les autores que passarà pel Festival MOT 2017.

Carme Riera és una de les autores que passarà pel Festival MOT 2017.

Carme Riera visitarà el Festival MOT en aquesta quarta edició. Nascuda a Palma de Mallorca el 1948, és catedràtica de literatura espanyola i membre de la Real Academia Española. Escriptora prolífica, la seva obra ha estat traduïda a nombroses llengües.

Riera es va donar a conèixer amb Te deix, amor, la mar com a penyora (1975) amb un estil fresc que utilitzava la parla mallorquina. Posteriorment, la seva obra entra en una segona etapa narrativa on experimenta amb la fusió de gèneres amb obres com Una primavera per a Domenico Guarini (1980), Epitelis tendríssims (1981) o Qüestió d’amor propi (1987). Amb les novel·les Dins del darrer blau (1994) i Cap al cel obert (2000) explora replecs del passat difícils d’assimilar en el present i entra en una etapa de novel·les que construeix amb gran detall i rigor històric.

La directora de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot, Carme Simón, destaca el llibre Les darreres paraules, de l’autora mallorquina: «Els últims dies de l’arxiduc Lluís Salvador d’Habsburg, personatge insòlit de la Mallorca i l’Europa del s. XIX. Escrit en primera persona, abans de morir el protagonista repassa la seva vida, que és com repassar un tros d‘història europea. I de fons, Mallorca, la pàtria escollida d’aquest personatge tan interessant, avançat a la seva època i tan pròxim a nosaltres».