Amor i fusió

Presència Virtual

Sara Baume

Amor i fusió

Dissabte 29 març - 20:00 h

Sala El Torín

Presència Virtual
(v) Hi participarà virtualment.
entrada
Retransmissió en directe aquí

Hem partit de l’entredós i acabem amb l’entredós, que recordem que són dos teixits que s’uneixen i que cadascun d’ells té un entramat i una matèria primera pròpia: un ser dos sense deixar de ser un. Un o dos? Aquest és un tema central a l’obra de Sara Baume, la qual a Set campanars (2024) explora la codepedència i la fusió de les relacions llargues. La creació d’una parella que amb el temps fa un llenguatge propi amb sons, temps i olors particulars. Però aquesta fusió és positiva o negativa? 

Baume ens mostra una visió de l’amor íntima i distant, basada en la connexió profunda de dues persones que a la vegada creen un microcosmos propi que les aïlla del món exterior. I com tota bona escriptora, res no tindrà una resposta ràpida ni fàcil. 

La conversa s’emetrà en directe en versió original. I es publicarà l’endemà al canal youtube del MOT.

Intervenen:

Sara Baume

(Lancashire, 1984) va créixer al comtat de Cork, a Irlanda. Va estudiar belles arts i escriptura creativa. La seva ficció i les seves ressenyes s’han publicat en antologies, diaris i revistes com The Irish Times, The Guardian, The Stinging Fly i Granta. Ha guanyat el Davy Byrnes Short Story Award, el Hennessy New Irish Writing Award, el Rooney Prize for Irish Literature, l’Irish Book Award a la millor novel·la i el Kate O’Brien Award. Actualment viu a l’oest de Cork, on també treballa com a artista visual.

La seva novel·la de debut, Spill Simmer Falter Wither, va ser seleccionada per al Costa First Novel Award i també per al Guardian First Book Award, el Warwick Prize for Writing i el Desmond Elliott Prize, i va guanyar el Geoffrey Faber Memorial Prize. La seva segona novel·la és A Line Made by Walking. La seva primera obra de no-ficció, Handiwork, va ser finalista per al Rathbones Folio Prize. La seva tercera novel·la, Set campanars (2022; Les Hores, 2024), va ser preseleccionada per al Goldsmiths Prize i el Dylan Thomas Prize.

Modera:

Míriam Cano

Molins de Rei, 1982. És escriptora i traductora. Ha publicat tres poemaris: Buntsandstein (Viena, 2013), Ancoratge (Terrícola, 2016) i Vermell de Rússia (LaBreu, 2020). També ha escrit el conte La Comuna de París, dins el volum col·lectiu Cremen cels (LaBreu Edicions, 2017), amb Martí Sales i Antònia Vicens, i Sort del casc a Contes per al confinament (Males Herbes, 2020).

Ha traduït obres d’Emily Dickinson, Albert Camus, Maggie Nelson, Lauren Groff, Leonard Cohen i Charmian Clift, entre d’altres. Col·labora en diversos mitjans culturals catalans i és codirectora de l’Escola Bloom, on imparteix seminaris de prosa i creació poètica.

localització

On es realitza l'acte: Sala El Torín