Qui soc jo?

Héctor Abad Faciolince i Laura Ferrero

Qui soc jo?

Dissabte 16 març - 20:00 h

Sala El Torín

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Amb una mena de biografia novel·lada del seu pare, l’escriptor colombià Héctor Abad Faciolince va renovar la literatura de la memòria aportant-hi llum i tragèdia, honestedat i risc. En una conversa amb Laura Ferrero, junts evocaran les històries personals i les imatges perdudes, el dolor i els traumes familiars.

Intervenen:

Héctor Abad Faciolince

Héctor Abad Faciolince (Medellín, Colòmbia, 1958). Va estudiar Llengües i Literatures Modernes a la Universitat de Torí (Itàlia). A més d’assaigs, traduccions i crítiques literàries, ha publicat, entre altres, els títols següents: Asuntos de un hidalgo disoluto (Alfaguara, 1994), Tratado de culinaria para mujeres tristes (Alfaguara, 1997), Fragmentos de amor furtivo (Alfaguara, 1998), Angosta (2003; Alfaguara, 2020), El olvido que seremos (2006; Alfaguara, 2017), La oculta (Alfaguara, 2015) i Lo que fue presente (Alfaguara, 2019). Amb la seva tercera novel·la, Basura (2000; Debolsillo, 2017), va obtenir a Espanya el I Premi Casa de América de Narrativa Innovadora. També ha publicat un llibre de poemes, Testamento involuntario (2011); un d’assaigs, Las formas de la pereza (Aguilar, 2007), i un altre de narrativa, Traiciones de la memoria (Alfaguara, 2009). De les seves obres hi ha traduccions a més de quinze idiomes.

Laura Ferrero

Laura Ferrero (Barcelona, 1984). Periodista, escriptora i guionista. Compagina la feina per a diverses editorials i institucions culturals amb la passió per l’escriptura. És autora del bloc Los nombres de las cosas (www.lauraferrero.com), i els seus articles i les seves ressenyes han aparegut en publicacions com ABC Cultural, La Vanguardia o FronteraD.

El 2016 va publicar amb Alfaguara el seu llibre de relats Piscinas vacías i, el 2021, La gente no existe, amb la mateixa editorial. Qué vas a hacer con el resto de tu vida (Alfaguara, 2017) va ser la seva primera novel·la, i posteriorment va aparèixer El amor después del amor (2018), en col·laboració amb Marc Pallarès. Escriu habitualment a El País i participa al programa “La Ventana”, de la Cadena SER. La seva última novel·la, Los astronautas (Alfaguara, 2023), parteix d’un fet autobiogràfic per construir una ficció emocionant, per moments punyent. 

Modera:

Xavier Ayén

Xavi Ayén (Barcelona, 1969). És redactor en cap de la secció de Cultura de La Vanguardia, diari on escriu des del 1991. Especialitzat en temes literaris, és autor de llibres com Aquellos años del boom (Premi Gaziel) o La vuelta al mundo en 80 autores.
També és coautor de documentals sobre Carmen Balcells, Jordi Herralde i el Premi Nobel de Literatura, els quals han estat emesos a TVE.

localització

On es realitza l'acte: Sala El Torín