La identitat del jo

Sergi Pàmies i Jordi Cornudella

La identitat del jo

Dijous 14 març - 18:00 h

Sala El Torín

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Sergi Pàmies és un dels millors narradors de la literatura catalana d’avui. En els seus últims llibres, com més autobiogràfic es mostra, més ficció és el que llegim. Acompanyat de l’editor Jordi Cornudella, parlaran de l’evocació de fets reals, del pes de la família, de la nostàlgia i de la ironia, i també del distanciament.

Intervenen:

Sergi Pàmies

Sergi Pàmies (París, 1960). Escriptor, va passar els seus primers onze anys a Gennevilliers, a la perifèria parisenca, on va viure una infància plena d’experiències diverses. El 1971 la seva família es va traslladar a Barcelona.

El 1986 va publicar el seu primer recull de contes, T’hauria de caure la cara de vergonya, seguit, l’any següent, d’Infecció. Des d’aleshores ha continuat escrivint novel·les com La primera pedra, L’instint i Sentimental. També ha destacat com a col·laborador en mitjans de comunicació, com a escriptor d’articles d’opinió i com a traductor de diverses obres contemporànies del francès al català i al castellà. La seva obra, traduïda a múltiples idiomes, ha estat guardonada amb premis com el Ciutat de Barcelona i el Lletra d’Or.

Jordi Cornudella

Jordi Cornudella (Barcelona, 1962). És filòleg, escriptor i editor. Fa prop de trenta anys que treballa per Edicions 62. És autor de tres volums de poesia, dos d’assaig, un parell d’antologies poètiques i una colla de traduccions en vers i en prosa. Ha editat la poesia completa de J. V. Foix, de Maria Mercè Marçal, de Joan Salvat-Papasseit i de Gabriel Ferrater; la prosa narrativa de Mercè Rodoreda i de Joaquim Ruyra; uns quants llibres de Josep Pla; novel·les clàssiques com Josafat, de Prudenci Bertrana, o Solitud, de Víctor Català; les conferències sobre literatura catalana contemporània, i tots els papers sobre literatura de Gabriel Ferrater. D’ençà que va començar a treballar en el món editorial a Quaderns Crema, el 1986, també ha editat obres de molts autors contemporanis, el primer dels quals va ser Sergi Pàmies. És patró de la Fundació J. V. Foix i marmessor del llegat literari dels germans Gabriel Ferrater i Joan Ferraté. El 2022 va comissariar l’Any Gabriel Ferrater per encàrrec de la Institució de les Lletres Catalanes.

 

Modera:

Xavier Pla

Xavier Pla i Barbero (1966) és crític literari i professor de literatura contemporània a la Universitat de Girona. S’ha interessat per reflexionar sobre les formes literàries del “jo” (autobiografies, dietaris, memòries, autoficció, etc.) i ha estudiat autors com Josep Pla, Georges Simenon, Mercè Rodoreda, Jorge Semprún, Mircea Cartarescu o Claudio Magris. El seu últim llibre és El soldat de Baltimore. Assaigs sobre literatura i realitat en temps d’autoficció (Mallorca: Lleonard Muntaner, 2022). 

localització

On es realitza l'acte: Sala El Torín