El jo social

Gabriela Wiener i Anna Pazos

El jo social

Divendres 22 març - 20:00 h

Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Gabriela Wiener i Anna Pazos són narradores i periodistes, exploradores de les noves formes literàries i artístiques. Compromeses amb les grans inquietuds de l’actualitat, conversaran sobre els orígens i el viatge, el cos i el desig, les formes de l’amor i del sexe, la bellesa i la lletjor.

Intervenen:

Gabriela Wiener

Gabriela Wiener (Lima, 1975). Escriptora, periodista i una de les cronistes de referència de la seva generació. Considerada hereva de l’anomenat periodisme gonzo de Hunter S. Thompson, exerceix un periodisme narratiu en primera persona en el qual ella és un personatge més de les seves cròniques. Ha publicat els llibres Sexografías (Melusina, 2008), Nueve lunas (Random House, 2009), Llamada perdida (Malpaso, 2015), Dicen de mí (Esto No Es Berlín, 2018) i el llibre de poemes Ejercicios para el endurecimiento del espíritu (La Bella Varsovia, 2014).

Va guanyar el Gran Premi Nacional de Periodisme del Perú per un reportatge sobre un cas de violència de gènere. És creadora de diverses performances, les quals ha posat en escena amb la seva família. Va escriure i protagonitzar l’obra de teatre Qué locura enamorarme yo de ti, dirigida per Mariana de Althaus. La seva última novel·la, Huaco retrato (Literatura Mondadori, 2021), és la història sobre les conseqüències del colonialisme al nostre present.

Anna Pazos

Anna Pazos (Barcelona, 1991). És periodista, escriptora i productora de documentals. Col·labora habitualment a El País i a la BBC, i ha escrit per Haaretz, Le Monde Diplomatique, La Vanguardia i Jacobin, entre d’altres. El 2023 va publicar el llibre autobiogràfic Matar el nervi (La segona perifèria) i l’assaig Poder i desig (Fragmenta). Des del 2020 copresenta amb Júlia Bacardit el pòdcast “Les Golfes”.

Modera:

Xavier Pla

Xavier Pla i Barbero (1966) és crític literari i professor de literatura contemporània a la Universitat de Girona. S’ha interessat per reflexionar sobre les formes literàries del “jo” (autobiografies, dietaris, memòries, autoficció, etc.) i ha estudiat autors com Josep Pla, Georges Simenon, Mercè Rodoreda, Jorge Semprún, Mircea Cartarescu o Claudio Magris. El seu últim llibre és El soldat de Baltimore. Assaigs sobre literatura i realitat en temps d’autoficció (Mallorca: Lleonard Muntaner, 2022). 

localització

On es realitza l'acte: Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola