El jo al dia

Júlia Bacardit i Jordi Puntí

El jo al dia

Dissabte 23 març - 18:00 h

Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Una autora jove, Júlia Bacardit, autora d’Un dietari sentimental, on explica i reflexiona en primera persona sobre algunes de les seves vivències íntimes, però també sobre la literatura, el periodisme i la vida a Barcelona. I un escriptor consagrat, Jordi Puntí, guanyador del premi Sant Jordi amb Confeti, que posa al mirall  de la ficció una falsa biografia de Xavier Cugat i planteja tots els interrogants de la identitat literària.

Intervenen:

Júlia Bacardit

Júlia Bacardit (Barcelona, 1991). És autora de dos llibres: El preu de ser mareUn dietari sentimental. Ha col·laborat com a articulista en diversos mitjans escrits i ha estat corresponsal per l’agència EFE a Bucarest. És la meitat del pòdcast “Les Golfes”.

Jordi Puntí

Jordi Puntí (Manlleu, 1967). És autor de tres llibres de contes: Pell d’armadillo (1998), Animals tristos (2002) i Això no és Amèrica (2017). El 2010 va publicar la seva primera novel·la, Maletes perdudes, que, entre d’altres, va obtenir el Premi Lletra d’Or, Llibreter i Nacional de la Crítica, i que s’ha traduït a divuit idiomes. També és autor de la ficció autobiogràfica Els castellans (2011). El seu últim llibre és Tot Messi i més. Exercicis d’estil (2023), un retrat sentimental i literari del millor futbolista de la història. És col·laborador habitual d’El Periódico, de la revista L’Avenç i del programa literari “Ciutat Maragda” a Catalunya Ràdio. El 2014 va obtenir la prestigiosa beca del Cullman Center for Scholars and Writers, a la Biblioteca Pública de Nova York, per un projecte narratiu que li va permetre fer recerca durant un any i que és el punt de partida de la seva última novel·la, Confeti (2024), guanyadora del Premi Sant Jordi 2023.

Modera:

Álvaro Muñoz Hernández

Álvaro Muñoz Hernández (València, 1997). És graduat en Filologia Catalana per la Universitat de València, amb màster en Formació del Professorat per la Universitat de Girona. Des del 2019 col·labora amb la Càtedra Josep Pla de Literatura i Periodisme de la Universitat de Girona, i és un dels encarregats de l’Hemeroteca Josep Pla. Fora del món universitari, exerceix de corrector per a les principals editorials catalanes, a banda de ser el director editorial de la col·lecció “Cul-de-sac”, d’ironia i sàtira a Comanegra. Ha estat membre d’alguns jurats en diversos premis literaris i és un dels crítics literaris de la revista La Lectora.

localització

On es realitza l'acte: Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola