El jo adolorit

Josep Girós i Jaume Ferrer

El jo adolorit

Divendres 15 març - 18:00 h

Sala El Torín

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Josep Girós i Jaume Ferrer en aquesta conversa parlaran de com afronten, en les seves obres narratives, un dels motius més difícils de la literatura, el dolor en totes les seves formes, evitant el pathos, la nostàlgia i el narcisisme.

Intervenen:

Josep Girós

Josep Girós (Tarragona, 1968). És arquitecte per la Universitat Politècnica de Catalunya, lector omnívor i badoc. El 2005 va iniciar l’escriptura d’un blog, O-TeArai, una mena de dietari fictici on tot té cabuda i que li ha permès desenvolupar una veu pròpia i poc ortodoxa. El 2023 va publicar la seva primera novel·la, No robaràs, text clàssic alhora que postmodern, autobiografia alhora que ficció i assaig alhora que libel.

Jaume Ferrer

Jaume Ferrer (Figueres, 1972). És filòleg àrab i ha traduït diversos autors com ara Elias Khoury, Aala Al Aswani, Sonallah Ibrahim o Houda Barakat. Va traduir a quatre mans, junt amb Anna Gil Bardají, la poesia bàquica del poeta clàssic iraquià Abu Nuwàs, que va rebre el Premi Serra d’Or. L’any 2022 va publicar la seva primera novel·la, Unsex me!, a Club Editor.

Modera:

Gemma Ventura

Gemma Ventura (El Vendrell, 1990). És escriptora i subdirectora de la revista cultural Catorze, on fa des d’entrevistes en profunditat fins a articles. Amb la seva primera novel·la, La llei de l’hivern, va guanyar el Premi Josep Pla. Ha col·laborat amb l’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música, l’Auditori de Girona i amb mitjans com Enderrock i la Cadena SER.

localització

On es realitza l'acte: Sala El Torín