Del jo al tu

Claudia Durastanti i Miguel Ángel Hernández

Del jo al tu

Divendres 15 març - 20:00 h

Sala El Torín

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Tant Claudia Durastanti com Miguel Hernández en els seus llibres confronten la confessió autobiogràfica amb la reflexió sobre l’alteritat: uns pares afectats de sordesa, un amic assassí, la memòria de les imatges… Per acabar preguntant-se: què seria el jo sense el tu?

/ Amb traducció simultània de l’italià

Intervenen:

Claudia Durastanti

Claudia Durastanti (Brooklyn, 1984). Escriptora i traductora, va néixer a Brooklyn en el si d’una família italiana i als sis anys va tornar a viure a Basilicata. La seva primera novel·la, Un giorno verrò a lanciare sassi alla tua finestra (Marsilio, 2010; La Nave di Teseo, 2020), va guanyar el Premi Mondello Giovani. També ha publicat A Chloe, per le ragioni sbagliate (Marsilio, 2013) i Cleopatra va in prigione (Minimum Fax, 2016). Amb L’estrangera (L’Altra Editorial, 2020) va ser finalista del Premi Strega 2019, i aquesta novel·la està en curs de traducció a vint-i-quatre idiomes. És una de les fundadores de l’Italian Festival of Literature in London, i des del 2021 exerceix com a editora de La tartaruga, un segell del prestigiós grup editorial La Nave di Teseo. Actualment viu a Roma.

Miguel Ángel Hernández

Miguel Ángel Hernández (Múrcia, 1977). És escriptor, crític d’art I professor d’història de l’art a la Universitat de Múrcia. Entre els seus assaigs sobre art i cultura visual destaquen La so(m)bra de lo real (2021), El arte a contratiempo: historia, obsolescencia, estéticas migratorias (2020), El don de la siesta (2020) o Materializar el pasado (2012). És autor dels llibres de contes Infraleve: lo que queda en el espejo cuando dejas de mirarte (2004), Demasiado tarde para volver (2019) i Cuaderno […] duelo (2010), així com dels diaris Presente continuo (2016), Diario de Ithaca (2016), Aquí y ahora (2019) i Tiempo por venir (2024). També és autor de quatre novel·les publicades per Anagrama: Intento de escapada (2013), El instante de peligro (2015), El dolor de los demás (2018) i Anoxia (2023).

Modera:

David Guzmán

David Guzmán (Barcelona, 1978). És llicenciat en Periodisme i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, i exerceix el periodisme cultural especialitzat en literatura i en música. A Catalunya Ràdio dirigeix i presenta el programa de literatura “Ciutat Maragda” i el monogràfic musical “Viva l’Italia”, i a iCat, “L’irradiador”. A la televisió ha conduït el programa literari “Rius de tinta”, a Betevé, on també ha dirigit “Qwerty”, i ha participat com a prescriptor i presentador als programes “Àrtic” i “Terrícoles”. Ha estat subdirector de “L’illa del tresor” (Canal 33), ha format part de l’equip de “La R-pública” (COM-Ràdio) i d’“El cafè de la República” (Catalunya Ràdio), amb Joan Barril, i ha col·laborat en espais com “Catalunya vespre”, “Estat de Gràcia” i “El suplement”. En premsa ha escrit en capçaleres com La Vanguardia, El País, El Periódico i el digital Núvol. Condueix xerrades sobre literatura i música i és professor del màster en Edició de la Universitat Autònoma de Barcelona i del postgrau de Prescripció Lectora de la Universitat de Barcelona. Ha estat coautor, entre d’altres, dels llibres Breve historia del leer, amb Charles Van Doren, i El fin de una época, amb Iñaki Gabilondo.

localització

On es realitza l'acte: Sala El Torín