Del jo al nosaltres

Éric Vuillard

Del jo al nosaltres

Dissabte 23 març - 20:00 h

Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Éric Vuillard (Lió, 1968). Sota una aparença inofensiva, Vuillard construeix, siguin novel·les o no, miniatures narratives, bombes de rellotgeria que dinamiten la visió que tenim d’alguns episodis de la història del segle xx. Acompanyat de la periodista cultural Anna Guitart, repassarà la seva obra i els temes que la dominen: la realitat i la ficció, el jo i el vosaltres, i allò que la història mostra i també el que aquesta amaga.  

/ Amb traducció simultània del francès

Intervenen:

Éric Vuillard

Éric Vuillard (Lió, 1968). Escriptor i cineasta. Ha realitzat dos films: L’homme qui marche i Mateo Falcone. És autor de Conquistadors, que va obtenir el Prix Ignatius J. Reilly 2010. 

També ha merescut el Premi Franz-Hessel 2012 i el Valery-Larbaud 2013 per La batalla d’Occident; el Premi Joseph Kessel 2015 per Tristesa de la terra; el Premi Alexandre-Viallatte per 14 de juliol, i el Premi Goncourt 2017 per L’ordre del dia. La guerra dels pobres va ser finalista del Booker Prize International. Una sortida honorable (2022) és la seva última novel·la.

Modera:

Anna Guitart

Anna Guitart (Barcelona, 1976). És periodista i guionista, especialitzada en literatura i llibres. Va començar treballant a Ràdio Barcelona i després al programa “La República”, de Joan Barril, a COM Ràdio. Va formar part de l’equip del documental “Setembres”, de Carles Bosch. Ha treballat com a guionista en programes com “De què va” (Canal 33), “El bocamoll” (TV3) o “Via Llibre” (Canal 33). També ha dirigit la segona temporada del programa “Savis” (Canal 33). El 2015 va començar a presentar la secció de llibres del programa “Tria33 “(Canal 33). Des del 2017, presenta i dirigeix el programa literari d’entrevistes “Tot el temps del món” (Canal 33). També col·labora al programa “Tot es mou,” de TV3, a “El matí de Catalunya Ràdio “i al diari Ara.

localització

On es realitza l'acte: Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola