Club de lectura en llengua estrangera: La straniera, de Clàudia Durastanti

Club de lectura en llengua estrangera: La straniera, de Clàudia Durastanti

Dimecres 20 març - 20:00 h

Llibreria Linguae

Club de lectura en llengua estrangera organitzat per la Llibreria Linguae. En aquesta ocasió la lectura escollida és La straniera, de Claudia Durastanti.

Sinopsi de l’obra

“De petita tenia una idea força precisa de com moriria: enverinament per kriptonita, fums tòxics provinents d’una central termonuclear i dejuni forçós per la clausura dins d’un búnquer contra els atacs químics dels russos. En les meves fantasies conspiratives, sempre era culpa dels russos: tenia cinc anys i era el 1989 a Nova York.”

Als sis anys Claudia Durastanti va emigrar a un poble petit del sud d’Itàlia provinent de Brooklyn. Filla de pares sords que van lluitar contra l’aïllament bastint una relació passional i conflictiva, i que van triar viure d’esquena a la discapacitat, Durastanti va tenir una infantesa convulsa i fràgil que la va dotar, en canvi, de la capacitat d’arrelar a qualsevol banda, com una planta tossuda. A cavall d’un llibre de memòries i un assaig personal, i amb la tensió i el ritme d’una novel·la, L’estrangera és el relat d’una educació sentimental magnètica i original que salta de les històries d’una família italoamericana al Brooklyn dels anys seixanta a la quasidistòpica realitat del Londres post-Brexit. Sense dramatismes, amb sentit de l’humor i intel·ligència literària, Durastanti hi explora la memòria i la vida viscuda, els viatges, la família i la sensació permanent de desubicació. L’estrangera parla de l’amor i de la família, de les diversitats físiques i de les diferències de classe, però és per sobre de tot una investigació sobre els diferents tipus de silencis —el silenci de la sordesa, el silenci de l’immigrant, el silenci d’una noia—  convertida en una declaració d’amor pel llenguatge.

localització

On es realitza l'acte: Llibreria Linguae