Club de lectura en llengua estrangera: Une sortie honorable, d’Éric Vuillard

Éric Vuillard

Club de lectura en llengua estrangera: Une sortie honorable, d’Éric Vuillard

Dilluns 18 març - 20:00 h

Llibreria Linguae

Club de lectura en llengua estrangera organitzat per la Llibreria Linguae. En aquesta ocasió la lectura escollida és Une sortie honorabled’Éric Vuillard.  

Sinopsi de l’obra

Si la literatura té una vocació universal, calia explicar com, en un tomb prodigiós de la història, un país tan petit com el Vietnam va poder vèncer dues de les primeres potències mundials.

La guerra d’Indoxina (1946-1954) és una de les guerres modernes més llargues i terribles, amb tres milions de morts. I gairebé no se’n parla. Una sortida honorable ens submergeix de ple en l’envitricoll d’interessos que va conduir a la desfeta i ens descriu una inquietant comèdia humana.

De què discutien els polítics durant la guerra? Voleu saber com un secretari d’Estat nord-americà va proposar seriosament al ministre d’afers estrangers francès donar-li dues bombes atòmiques per resoldre el conflicte, o com el Banc d’Indoxina va determinar en secret el curs de la guerra?

Éric Vuillard

Éric Vuillard (Lió, 1968). Escriptor i cineasta. Ha realitzat dos films: L’homme qui marche i Mateo Falcone. És autor de Conquistadors, que va obtenir el Prix Ignatius J. Reilly 2010. 

També ha merescut el Premi Franz-Hessel 2012 i el Valery-Larbaud 2013 per La batalla d’Occident; el Premi Joseph Kessel 2015 per Tristesa de la terra; el Premi Alexandre-Viallatte per 14 de juliol, i el Premi Goncourt 2017 per L’ordre del dia. La guerra dels pobres va ser finalista del Booker Prize International. Una sortida honorable (2022) és la seva última novel·la.

localització

On es realitza l'acte: Llibreria Linguae