Les lectures del MOT: Peste & Cólera

Lectures del MOT: Peste & Coléra, de Patrick Deville.

Lectures del MOT: Peste & Coléra, de Patrick Deville.

Patrick Deville és un dels autors que ja han confirmat la seva participació al festival MOT 2017. Nascut a Saint-Brevin-les-Pins (França) el 1957, la seva narrativa busca connexions insòlites entre èpoques, personatges, coses, i situacions ideològiques i històriques. Els seus llibres han estat traduïts a dotze llengües.

Deville va debutar com a escriptor l’any 1987, amb la novel·la Cordon-bleu i des de llavors ha publicat una dotzena de títols. A la dècada dels 80 va viure a pròxim Orient, Nigèria, Marroc i Algèria, com a diplomàtic i els anys 90 va passar llargues estades a Cuba, Uruguai i l’Amèrica Central. Un dels seus llibres més destacats és Peste & Cólera, publicat el 2012. En castellà l’ha editat Anagrama.

La directora de la biblioteca Marià Vayreda d’Olot, Carme Simón, n’explica el següent: «La història de la Humanitat s’escriu de moltes maneres. I l’opció triada per Deville és original, polifacètica, global. Aquesta novel·la, d’Història més que històrica, forma part d’un projecte ambiciós de l’autor on vol narrar en un seguit de títols la crònica de l’època contemporània. Aquí li toca el torn a la revolució de la medecina del segle XIX, centrat en el protagonista Alexandre Yersin, descubridor del bacil de la pesta».