El MOT s’ha presentat a Barcelona

IMG_5636

La Llibreria Altaïr de Barcelona ha acollit la presentació del MOT Festival de Literatura Girona_Olot, que ha anat a càrrec dels regidors de Cultura d’Olot i Girona, Josep Berga i Carles Ribas, i la comissària del festival Margarida Casacuberta. A l’acte hi han assistit alguns dels autors i participants d’aquesta edició del festival, com Najat El Hachmi, Vicenç Villatoro, Lluís Juste de Nin, Stefanie Kremser, Jordi Punti, Monika Zgustová, Toni Puntí i Jordi Nopca, a part de representants d’editorials com Comanegra, Periscopi o Edicions de 1984.

Durant la presentació, els dos regidors han subratllat l’alta qualitat d’aquest festival, el qual porta a les dues ciutats autors de prestigi tant nacionals com internacionals en un ambient de proximitat. Aquest fet fa que el festival sigui singular, únic i especial. Tant Josep Berga com Carles Ribas aposten per un MOT que, a l’igual que la literatura, traspassi fronteres i arribi a tot el país.

Margarida Casacuberta, per la seva banda, ha explicat el perquè del tema d’aquest any “Vides escrites. Escriure vides”. Casacuberta ha assenyalat que és un moment amb una necessitat imperiosa d’escriure vides, de construir vides “exemplars” i de recuperar de l’oblit les “vides petites”. La comissària, també ha destacat que el MOT és un festival que vol acostar la literatura a tothom a través dels seus autors.

El MOT arrenca demà amb un work in progress de Jordi Puntí i Albert Forns, seguit de l’esperada conversa d’Amélie Nothomb amb la comissària del festival, Margarida Casacuberta, i acabarà la jornada amb la lectura dramatitzada del conte inèdit de Vicenç Pagès La petita història d’en Joseph, a càrrec de Cristina Cervià i Domènec Boïgues.