MOT INS

EL MOT ALS INSTITUTS

El MOT INS ofereix unes jornades d’experiències literàries a joves de secundària i batxillerat basades en xerrades i tallers de creació i experimentació.

PER QUÈ FEM EL MOT INS?

  • Per acostar la literatura i la creació als joves de secundària des de propostes vivencials que l’allunyen de l’obligatorietat de l’aula.
  • Per oferir experiències creatives per a joves en espais culturals de la ciutat.
  • Per promoure la socialització entre joves de diversos centres al voltant de la literatura.

Durant l’adolescència, la lectura i la literatura sovint van lligades a les hores lectives, amb poques experiències literàries en temps de lleure i socialització. El MOT INS té per objectiu pal·liar aquesta mancança i mostrar altres maneres de viure la literatura.

El MOT INS 2023 reflexionarà sobre la por a través de dos aspectes de la creació literària: l’escriptura i la il·lustració.

Començarà amb una jornada als centres educatius, en què es demanarà als joves que facin un dibuix o un text curt sobre la por. A partir d’aquestes creacions, el dia principal del MOT INS l’escriptora Lolita Bosh i la il·lustradora Alba Marina crearan textos i ill·lustracions en base als dibuixos i a les paraules dels estudiants.

Posteriorment, tots els alumnes podran participar en dos dels tallers proposats a la seva ciutat.

EL MOT INS EN FOTOS