La por al fracàs

Bonnie Jo Campbell, Carlos Zanón i Llucia Ramis

La por al fracàs

Dissabte 25 març - 20:00 h

Sala El Torín

Entrada gratuïta. Aforament limitat

De personalitats fortes i acostumats a lluitar, l’escriptor Carlos Zanón i la nord-americana Bonnie Jo Campbell han viscut unes quantes vides: un va ser advocat abans d’escriure; l’altra va recórrer el país fent autoestop i va vendre granissats per un circ ambulant, entre altres coses. Anys després tots dos s’han dedicat íntegrament a l’escriptura, que es caracteritza per presentar-nos personatges erràtics i perduts que, sovint amb por i violència, miren de sobreviure en els marcs rurals i urbans. 

 

 

Bonnie Jo Campbell

(Kalamazoo, 1962). Va créixer en una petita granja de Michigan i potser és una de les úniques beneficiàries d’una beca Guggenheim que sap com es castra un porc. Va estudiar Filosofia a Chicago. Després es va recórrer els Estats Units i el Canadà fent autoestop. Un dia va veure en un fanal de Phoenix un cartell del cèlebre circ Ringling Bros. and Barnum & Bailey i es va unir a la caravana per vendre granissats.

El 1992, després d’obtenir un màster en Matemàtiques, va començar a escriure sobre la vida a les petites localitats rurals de Michigan. És autora de dues novel·les i tres llibres de relats i ha estat nominada al National Book Award en dues ocasions.

Carlos Zanón

(Barcelona, 1966). És poeta, novel·lista, guionista i crític literari.  Autor de diversos poemaris, del llibre de relats Marley estaba muerto i de les novel·les Nadie ama a un hombre bueno, Tarde, mal y nunca (Salamandra, 2019), Premi Brigada 21 a la millor primera novel·la de l’any, No llames a casa, premi València Negra a la millor novel·la negra de l’any, Yo fui Johnny Thunders (Salamandra, 2023), premis Salamanca Negra, Novelpol i Dashiell Hammett de la Semana Negra de Gijón, Taxi (Salamandra, 2017) i Love Song (Salamandra, 2022). El 2019 va publicar Problemas de identidad, una continuació de la sèrie Carvalho. La seva obra narrativa s’ha traduït als Estats Units, Alemanya, França, Holanda, Grècia i Itàlia. Col·labora com a articulista i crític en diaris, revistes i suplements culturals, i des del 2017 és comissari del festival literari BCNegra.

 

Llucia Ramis

(Palma, 1977). Va debutar com a narradora el 2008 amb Coses que et passen a Barcelona quan tens trenta anys. La novel·la Egosurfing va obtenir el premi Josep Pla 2010. També és autora de Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes (2013), de Les possessions (2018. Premi Llibres Anagrama 2018 i Premi El Setè Cel de Salt), El petit menjatemps (2020), il·lustrat per Gabriel Salvadó, i 50 llibres que m’han canviat la vida (2020), il·lustrat per Julio Fuentes.

Ha publicat contes i relats a diverses antologies. Ha estat reconeguda amb el premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel, concedit per l’Obra Cultural Balear, i amb el premi Time Out al millor creador de 2013. Actualment col·labora com a cronista cultural i columnista a La Vanguardia, així com als programes “Via lliure” i “No ho sé”, de Rac1, “El Matí de Catalunya Ràdio”, i “Planta Baixa”, de TV3.

localització

On es realitza l'acte: Sala El Torín