MOT INS

EL MOT ALS INSTITUTS

El MOT INS ofereix una setmana d’experiències literàries a joves de secundària i batxillerat basada en xerrades i tallers de creació i experimentació.

PER QUÈ FEM EL MOT INS?

  • Per acostar la literatura i la creació als joves de secundària des de propostes vivencials que l’allunyen de l’obligatorietat de l’aula.
  • Per oferir experiències creatives per a joves en espais culturals de la ciutat.
  • Per promoure la socialització entre joves de diversos centres al voltant de la literatura.

Durant l’adolescència, la lectura i la literatura sovint van lligades a les hores lectives, amb poques experiències literàries en temps de lleure i socialització. El MOT INS té per objectiu pal·liar aquesta mancança i mostrar altres maneres de viure la literatura.

EN QUÈ CONSISTEIX EL MOT INS?

El MOT INS ofereix als joves tallers d’acostament a la creació literària fets des de diverses especialitats: corrandes, narrativa digital, videopoesia, bibliolabs, fotoficció o literatura eròtica, entre d’altres. Els tallers van precedits d’una xerrada i, posteriorment, es fa una jornada de cloenda de valoració perquè els alumnes puguin expressar la seva opinió sobre el MOT INS.

QUAN SE CELEBRA EL MOT INS?

Del 2 al 4 de març a Girona i del 9 al 12 de març a Olot.

QUI HI PARTICIPA?

Prop de dos-cents seixanta alumnes des de 3r d’ESO fins a 1r de batxillerat: els instituts Santiago Sobrequés Vidal, Jaume Vicenç Vives i Carles Rahola al Gironès, amb una seixantena d’alumnes, i els centres de secundària Montsacopa, Garrotxa, Salvador Vilarrasa, Escola Pia, Cor de Maria, Petit Plançó i Bosc de la Coma, a la Garrotxa, amb prop de dos-cents alumnes. 

EL MOT INS EN FOTOS