XAVIER ALBERTÍ

escriptor

Va néixer a Lloret de Mar el 1962. És director d’escena, músic i compositor. Actualment és el director artístic del Teatre Nacional de Catalunya. Entre 1996 i 1999 va dirigir el Festival d’Estiu de Barcelona Grec, i entre el 2004 i el 2006 va dirigir l’àrea de creació de l’Institut Ramon Llull. Va ser director de serveis culturals de l’Institut del Teatre de Barcelona, on també ha estat docent i coordinador pedagògic del Conservatori Superior de Dansa. També ha estat docent a l’Obrador de la Sala Beckett, a l’Obrador d’Estiu a Argelaguer, a la Universitat d’Estiu Menéndez Pelayo, a la Universitat de Girona i a la Universitat de Lleida.

El 2007 va treballar conjuntament amb Pere Portabella i Carles Santos en el guió de la pel·lícula Die Stille vor Bach (El silenci abans de Bach). Aquest mateix any, va dirigir el recital de poesia catalana amb Lou Reed, Laurie Anderson i Patti Smith, dins la mostra de cultura catalana de Nova York Made in Catalunya al Baryshnikov Art Center. El 2008 va fundar amb Lluïsa Cunillé la companyia La Reina de la Nit.

La seva feina ha estat reconeguda amb diversos premis com: el Premi d’Arts Escèniques 2005 de la Generalitat Valenciana al millor espectacle no valencià per Mestres antics; Premi Butaca 2007 i Premi de la Crítica 2007 al millor espectacle musical per El Dúo de l’Africana; Premi ACCA 2012 a la millor Exposició de Recerca Històrica per El Paral·lel 1894-1939; Premi Max 2015 al millor espectacle musical per L’eclipsi, o Premi Butaca 2015 a la millor il·luminació per Terra baixa.

Pin It on Pinterest

Share This