NARCÍS COMADIRA

escriptor

Va néixer a Girona el 1942. És escriptor i pintor, autor de nombroses obres que es mouen entre la prosa i la poesia, però també en el món de la dramatúrgia. L’any 1985 amb Enigma va obtenir el Premi de la Crítica Serra d’Or i de la Generalitat de Catalunya, i, el 1990, amb En quarantena, va guanyar el Premi Lletra d’Or, Premi Ciutat de Barcelona i Premi de la Crítica. Més recentment, el 2011 va publicar Les paraules alades, i, el 2012, Marques de foc. El 2014 es va publicar tota la seva poesia reunida en un volum: Poesia 1966-2012, i el 2015 El arte de la fuga. Una antología del autor.

Com a traductor de poesia és autor d’una extensa antologia de Poesia italiana (1985) i de Poesia italiana contemporània (1990). El 2004, amb la traducció dels Cants, de Giacomo Leopardi, va obtenir el Premi Ciutat de Barcelona de Traducció, i el 2013 va publicar, en col·laboració amb Joan Ferrer, Càntic dels Càntics de Salomó.

Com a pintor, ha donat a conèixer la seva obra en nombroses exposicions. És autor del mural Poi s’ascose nel foco che li affina, al vestíbul de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, i del tríptic Elogi de la pedra de Girona, a l’escala de l’alcaldia de l’Ajuntament de la mateixa ciutat. La seva exposició “Comadira. Cinquanta anys de pintura. Una antologia” va tenir lloc al Museu de Montserrat i al Museu d’Art i a la Fundació Fita, de Girona, entre el 2010 i el 2011. Finalment, “Obres amb arbres” és el títol de l’antològica que li va dedicar la Fundació Vila Casas el primer trimestre de 2015.

© Carme Esteve

Pin It on Pinterest

Share This