LUIS LANDERO

escriptor

Va néixer a Alburquerque, Badajoz, el 1948. Es va llicenciar en filologia hispànica per la Universitat Complutense. Ha ensenyat literatura a l’Escola d’Art Dramàtic de Madrid i va ser professor convidat a la Universitat de Yale (Estats Units). Es va donar a conèixer amb Juegos de la edad tardía, de 1989, i va rebre el Premi de la Crítica i Premi Nacional de Narrativa el 1990. Després va escriure Caballeros de fortuna (1994), El mágico aprendiz (1998), El guitarrista (2002), Hoy, Júpiter (2007, Premi Arzobispo Juan de San Clemente) i Retrato de un hombre inmaduro (2010).

Traduït a diverses llengües, és ja un dels noms essencials de la narrativa espanyola. Ha escrit, a més, l’emotiu assaig literari Entre líneas: el cuento o la vida (2000), i ha reunit les seves obres curtes a ¿Cómo le corto el pelo, caballero? (2004).

Absolución, la seva novel·la més trepidant, és una delicada història d’amor, un compte enrere que no dóna treva, i un inspirat relat d’aprenentatge i saviesa a través d’un elenc de personatges inoblidables.

Participa a la conversa:

ESCRIURE PARES

© Ivan Giménez / María Antonia Landero

Pin It on Pinterest

Share This